Testele pentru examenul național de bacalaureat au fost vândute online. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) s-au autosesizat pe baza unor informații de pe rețelele de socializare și au informat poliția.

„Am transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie”, comunică MEC.

Ministerul subliniază că testele și examenele naționale de absolvire a gimnaziului sunt păstrate în condiții de maximă securitate pentru a preveni accesul neautorizat și scurgerile de informații.

Autoritățile centrale condamnă ferm orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor. De asemenea, îndeamnă absolvenții, părinții și cadrele didactice să fie corecți și onești în cadrul sesiunii de examene din 2024 și să nu se lase păcăliți de escrocherii.

 

„Educația este o prioritate națională, iar MEC depune eforturi constante pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată conform legii”, informează ministerul.

Distribuie articolul: