30 de clase din 21 de școli din Chișinău, inclusiv patru clase din trei instituții private, la fel, din capitală au intrat în autoizolare, pe parcursul săptămânii trecute. Despre asta a menționat viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la şedinţa online a serviciilor municipale a Primăriei Chişinău, informează AGORA.md.

„Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ”, a declarat Cutasevici.

La momentul actual, au fost înregistrate 225 de cazuri active de COVID-19 în școli, inclusiv 190 de cazuri în grădinițe. Din cazurile confirmate, 97 de  cazuri de îmbolnăvire sunt în rândul elevilor, iar 93 de cazuri sunt în rândul angajaților, dintre care 19 în rândul cadrelor nedidactice.

„Noi am început anul de studii deja cu peste 100 de cazuri de COVID. Unii dintre elevi au fost infectați și înainte de 1 septembrie”, a spus Angela Cutasevici.

De asemenea, în autoizolare se află 1.325 elevi și 57 angajați, inclusiv 16 cadre nedidactice.

Potrivit viceprimarei, în instituțiile municipale de învățământ sunt înmatriculați 92.863 de elevi, iar rata de frecventare este de 95 la sută. 1,6% de elevi au absentat pe motiv de boală, 2,96% motivat, iar 0,32% au absentat nemotivat.

AGORA amintește cp, la data de 9 septembrie, Eudochia Tcaci, șefa Centrului de Sănătate Publică a precizat că în 56 de școli, circa 49 de funcționari și 26 de elevi au fost diagnosticați cu COVID-19.

Distribuie articolul: