Fie că alegi pomi artificiali sau naturali, bradul de Crăciun poate deveni plictisitor. Nu toată lumea își permite să-l schimbe anual și nu toți au posibilitatea măcar să cumpere alte decorațiuni. Ce-i de făcut ca să avem totuși un alt Crăciun, o altă sărbătoare și un nou suflu. Iată câteva idei:

Creează alte jucării sau ghirlande

Copiii vor fi încântați să recicleze și să facă cu mâinile lor alte decorațiuni pentru pomul vechi. Vedeți mai multe tutoriale pe Youtube sau pe bloguri despre ce jucării sau ghirlande puteți face acasă, fără prea multe cheltuieli.

Amintiți-vă de copilărie: Nu-i așa că duceți dorul ghirlandei din hârtie colorată pe care o făceați la școală. Ei bine, creați aceste amintiri și tradiții și pentru copiii voștri.

Un altfel de brad

Renunțați la bradul clasic, la cel vechi și creați un altfel de brad. Din lemn, din sticle, din pet-uri, din jucării de pluș, din mingi de fotbal… aveți o grămadă de opțiuni, iar imaginația lăsați-o să zboare – veți vedea că o să aveți parte de un altfel de brad, dar și de un alt suflu al sărbătorii.

Transformați vechile jucării

Jucăriile de brad nu trebuie aruncate. dacă vați plictisit de același colorit, e bine să inventați altul! Cumpărați pânza preferată, cu ornamente sau de o singură culoare, panglică potrivită și… la muncă! Înveliți vechile jucării în haine noi și veți obține instant o altă gamă de culori pentru bradul vostru, deci un nou suflu. Același lucru îl puteți face folosind guaș sau vopsele.

Optați pentru proiectoare de lumini

Renunțați la celebrele luminițe de brad și optați pentru proiectoare. Copiii vor fi încântați de jocul de lumini colorate, iar bradul vechi va căpăta alte și alte forme și culori.

Apelați la o companie de decor

Dacă sunteți în pană de idei și de timp, sunt oameni care fac asta pentru voi. Apelați la o companie de decor și uitați de grija de a potrivi totul până în cele mai mici detalii.

Sursa: Lara Deco

Foto: Liudmila Belostecinic