Cannelloni sunt o alternativă pentru foile de lasagna, folosite foarte mult de italieni, și în general de europeni. Fie că preferați umplutura de carne cu sos alb sau roșu, cannelloni sunt o alternativă interesantă și care va arăta foarte bine la masă, pe lângă gustul sățios, inconfundabil. Ca să diminuăm din calorii, am decis să pregătim rețeta cu urdă (sau brânză ricotta, dacă o căutați în comerț). Cred că acest tip de mâncare e mai ușor decât plăcintele chiar…

Ingrediente și pași de preparare:

1️⃣ cannelloni se fierb un pic în apă care fierbe încet (aveți grijă să mestecați cu o lingură de lemn, rotundă, ca sa nu se lipească – eu am rupt vreo 3 🤨). Puteți doar să le scufundați ușor în apă clocotită, iar dacă folosiți sos beshamel – treceți de acest pas lejer;

2️⃣ Se scot cannelloni doar un pic fierți, pe o farfurie mare, sa nu se lipească unii de alții;

3️⃣ Între timp pregătim umplutura: 500 gr brânză proaspătă de vaci sau urdă, o legătură de mărar și jumătate de legătura de pătrunjel, sare și 3-4 ouă (la dorință puteți pune și ceapă verde sau uscată);

 

 

 

4️⃣ Umple cannelloni cu urda sau brânza pregătită drept umplutură și dă la cuptor pentru 40 min la 180 grade;

5️⃣ cu 10 minute înainte să le scoți presoară deasupra brânza de oi sau cașcaval (poți unge deasemenea cu sos de roșii sau cu sos beshamel)

6️⃣ Servește cu smântână sau sos roșu! Poftă mare!