În mod inițial, orașul Chișinău a fost conceput pentru a găzdui 90 de mii de mașini, dar acum, conform declarațiilor primarului Ion Ceban în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive TV, numărul vehiculelor care circulă zilnic pe străzile Capitalei depășește 500 de mii.

Primarul a subliniat că o soluție viabilă ar fi ca cât mai mulți locuitori ai orașului să utilizeze transportul în comun, transmite realitatea.md.

„Orașul crește și nu cresc suficient capacitățile de a face față. Chișinăul a fost prevăzut pentru 90 mii de mașini. A fost construit după cel de-al Doilea Război Mondial. În scurt timp raza orașului a fost formată pe formulă radială, iar în trei masive nu sunt alte drumuri care să ofere opțiuni. Astăzi în Chișinău zilnic avem peste 500 de mii de mașini, iar peste 300 avem înregistrate oficial”, spune primarul.

Totodată, edilul a precizat că se investește mult în faptul ca orașul să fie mai accesibil.

„Noi foarte mult investim în transportul public, investim în crearea infrastructurii rutiere. În acest an vom extinde, vom redefini rutele de troleibuz. În cadrul unui proiect cu UE vom redefini mai multe aspecte în această privință și anume ce ține de transport, transport public, transport alternativ”, a declarat Ion Ceban.

 

Distribuie articolul: