Interpreta și-a anunțat prietenii virtuali că a fost testată cu noul tip de coronavirus. Tatiana a făcut formă ușoară a bolii, deși s-a simțit foarte rău, și din acest motiv nu a fost internată la spital, dar și-a primit tratamentul acasă. Cum a aflat că este infectată, ce frici au trecut-o în acea zi și ce a însemnat pentru ea această „formă ușoară”, a povestit chiar ea.

Tatiana Spînu a dezvăluit că pe 18 august fost testată pozitiv cu COVID-19. Tânăra a povestit în detalii care au fost primele simptome și cum s-a hotărât să facă testul, dar și prin ce a trecut în perioada în care a luat tratament la domiciliu.

Primele simptome: Parcă da, dar parcă nu

„Ce a însemnat pentru mine Coronavirus?

La început nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine. Parcă am răcit, dar parcă nu. Parcă mă dor mușchii de la sală, dar parcă e altfel de durere, dar simțeam fiecare mușchișor în corpul meu de parcă era ceva străin și mă deranja. Parcă mă durea capul, dar parcă nu. Am înțeles că ceva nu este bine atunci când m-am parfumat, dar eu nu aveam miros. Am început să miros acel căpăcel și acea sticluță, dar degeaba. Atunci am înțeles că e timpul ca fac testul”, și-a început dezvăluirea tânăra.

Programarea vină n-are sau cum să stai în rând până la leșin

„A doua zi de dimineață am deschis prietenul meu Google în ajutor. Am găsit câteva clinici care ne primesc cu brațele deschise pentru cele 700-800 lei în schimb. Ceva mi-a atras atenția: trebuie să îmi fac programare. Buuuun! Sun, nu răspunde nimeni. Nu am mai avut răbdare și am mers de dimineață la una dintre clinici. Am ales-o după distanță. Rândul nu era mai mare. În fața mea era doar o fată. Super, o să-mi vină repede rândul, mi-am zis, pentru că stările de rău se făceau tot mai simțite. De atâta oboseală mi se făcea greață și nu mai suportam să stau în picioare. Îmi era atât de cald că îmi părea că leșin. Timp de 2 ore am stat la acea ușă, dar pentru mine au fost ca 10. Asistenta medicală alegea pe cine să primească, iar eu doar trebuia să aștept. Pe scaun nu aveam voie să mă așez, așa a zis lucrătorul medical, pentru că era în încăpere. Multe alte momente neplăcute și toate aveau o cauză: nu aveam programare! Am ieșit din acea clinică și m-am îndreptat spre casă pentru a-mi aștepta verdictul care a venit spre seară în aceeași zi. Răspunsul a venit: pozitiv!”, a mai povestit ea.

Grija pentru cei dragi și tratamentul la domiciliu

„Cel mai mult îmi era frică pentru părinții mei, că am intrat în contact în acea mică perioadă în care parcă îmi era rău, parcă nu. Dar totuși foarte rău.

Am ales să mă tratez acasă. După prima zi de tratament am început să mă simt mai ok, puteam dormi și mânca mai bine. Zilele treceau greu, iar de la dormitor până la bucătărie mă odihneam de 2 ori. Oboseala nu a amânat-o nimeni. Cel puțin până la a 10-a zi de la primul simptom.

Acum, după ce am trecut prin acest virus, pot să spun că m-am simțit de parcă am fost pe „alta planetă”, și nu doresc nici la dușmanul meu să treacă prin ceea ce am trecut eu. Chiar dacă am avut doar forma ușoară. Dar prin ce trec persoanele cu complicații și cu alte probleme de sănătate? Nici nu vreau să mă gândesc”, mai reflectă tânăra.

„Cel mai interesant a fost atunci când eu „zăceam” în pat cu acest virus, transpirată și „terminată”, mai deschideam telefonul și citeam comentariile oamenilor: „nu cred””, încheie Tatiana Spînu.

Noi îi dorim recuperare rapidă.

Sursa: Facebook.com/TatianaSpinu