Scriitorul Spiridon Vangheli a învins virusul COVID-19, având testul negativ. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către serviciul de presă al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

La moment, prozatorul se află încă în spital, într-o secţie de recuperare. Mai multe detalii despre externarea acestuia nu se cunosc.

Spiridon Vangheli a fost internat în februarie curent în spital, având o stare de gravitate medie, dar stabilă.

Un moment jenant a avut loc pe 12 martie, în cadrul ședinței plenare a Legislativului, când președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că scriitorul ar fi pierdut lupta cu coronavirusul și i-a îndemnat pe deputați să țină un minut de reculegere în memoria reputatului autor. Câteva minute mai târziu, aleșii poporului au constatat că s-au grăbit și că Vangheli, de fapt, trăiește.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Râşcani. Cărţile sale despre Guguţă au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în zeci de limbi şi editate în 70 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale.

Distribuie articolul: