Dacă îți plac strugurii și nu prea știi în ce rețete să-i mai încadrezi, indiferent de culoare, atunci îți recomandăm să încerc această tartă. Preparatul se va potrivi perfect dimineața cu o ceașcă de cafea sau ca o gustare delicioasă cu ceai.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 20 ml apă rece
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 10 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 200 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 250 g boabe struguri negri sau albi, după preferinţă
  • frunze de mentă, pentru decor

Preparare:

Pui în blender untul foarte rece, tăiat cubuleţe, făina, sarea, zahărul şi mixezi până obţii o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi apa şi continui să mixezi până ce aluatul se leagă. Îl scoţi din blender, îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider o oră. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime.

Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu zahărul şi oul, apoi o întinzi peste aluat, lăsând 2-3 cm liberi la margine. Presari boabele de struguri spălate şi îndoi marginile aluatului peste umplutură.

Dai tarta la cuptor, la 190 ˚C, 15 minute, apoi 20 de minute la 160 °C. O laşi la răcit şi o decorezi cu frunze de mentă.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Foto: cookforyourlive.org

Distribuie articolul: