Zeci de viitori bucătari au ales să își celebreze ziua profesională într-un mod special. Aceștia au petrecut o zi și o noapte în bucătărie, pregătind delicii culinare care au fost vândute în scop caritabil. Inițiativa a aparținut profesorilor și elevilor de la școala profesională din comuna Bubuieci, dorind să aducă un strop de speranță în viața a doi copii diagnosticați cu o boală rară.

Oamenii au venit nu doar să cumpere bunătățile, ci și să răspândească bunătate. Gestul a emoționat profund familia copiilor, care continuă să lupte pentru ca cei mici să se bucure de o copilărie ca toți ceilalți, scrie tv8.md.

Maxim, mezinul cuplului, a împlinit patru ani. Doar că bucuria celor doi părinți este umbrită de necazul care le-a lovit doi din cei trei copii pe care îi au. Atât băiețelul omagiat astăzi, cât și sora lui mijlocie suferă de o maladie pe cât de rară, pe atât de complicată. Dar chiar dacă suferința li s-a dublat, părinții băiatului nu disperă. Dimpotrivă, spun că mezinul le dă curaj să lupte și mai dârz pentru copiii lor.

„L-am născut cu planuri mari, cu gânduri mari pentru el și fiecare zi trecea într-o mare bucurie până în momentul când a fost copleșit de boală și s-a umbrit totul în fața noastră, dar nu am lăsat mâinile în jos, am devenit mai puternici și luptăm zi de zi, el ne încarcă cu energie, fiind zâmbăreț plin de viață”. 

De ziua lui Maxim, profesorii și elevii Școlii profesionale din localitatea Bubuieci au decis să organizeze un târg de caritate. Gestul i-a emoționat pe cei doi părinți și le-a umplut sufletul de speranță.

„Patru.- Patru anișori a împlinit astăzi Maxim? – Da. – Și ce îi spui tu lui? – La mulți ani.- Foarte emoționat a fost faptul că acest târg a fost organizat de ziua lui Maxim, astăzi împlinește patru anișori și este cel mai fericit și bucuros”. 

Ghidați de profesorii lor, elevii au muncit cu spor pentru a pregăti bucate alese. Spun că orele petrecute în bucătărie au fost o adevărată plăcere și că scopul acțiunii a meritat tot efortul.

„Toate produsele care le vedeți aici sunt făcute de noi, aici avem cușma lui Guguță, biscuiți bucuria, biscuiți cu ciocolată sau biscuiți fărâmicioși, culiveaca și băieței. – Cât ați muncit ca să le faceți pe toate?- Am muncit foarte mult, dar am muncit cu toată inima pentru că noi chiar am vrut să ajutăm și mereu suntem gata să ajutăm pe oricine”.

„Acești ardei umpluți moldovenești au fost pregătiți astăzi de către diriginta mea, cea mai scumpă, care ne ajută să învățăm meserie. – Dar ați ajutat-o și voi?- Da”.

Administrația instituției a avut să anunțe sătenii din timp despre eveniment, astfel că, la ora anunțată, curtea școlii profesionale s-a umplut de lume.

Curtea instituției a fost plină, oriunde priveai cu ochii, oamenii răspândeau bunătate și erau fericiți că pot contribui și susține financiar această familie din puținul lor.

„Totul este frumos și gustos, m-a surprins”.

Deși abia deprind meseria de bucătar, elevii au organizat și ateliere de gătit, pregătind delicii chiar în fața vizitatorilor târgului, iar ulterior servindu-i.

Tinerii bucătari au reușit să colecteze în jur de 25 de mii de lei din vânzarea produselor culinare și de patiserie. Asta va ușura măcar puțin povara celor doi părinți care trebuie să mai strângă pentru tratarea celor doi copilași 900 de mii de euro.

Cei doi copii ai familiei Sava suferă de o maladie genetică extrem de rară. Singura soluție pentru micuți este un preparat, pentru care trebuie să meargă tocmai în Australia. Dar provocarea cea mai mare e costul colosal al tratamentului – 600 de mii euro pentru un singur copil. Până acum, familia Sava a reușit să adune doar 300.000 de euro, dar continuă să spere că vor fi ajutați de oamenii de bună credință.

Cei care vor să susțină financiar această familie pentru a-și salva micuții, o pot face pe:

Distribuie articolul: