În noaptea de 30 octombrie 1992, au trecut în neființă doi soți și artiști care purtau suveranitatea în voce și suflet. Astăzi se împlinesc 24 de ani din acea zi de doliu.

Tragedia din noaptea de 30 octombrie a adus cu sine un mare gol mare în cultura basarabeană. Astăzi nu ne vom opri la muzică, ci la arta pe care Doina o promova prin stilul ținutelor sale vestimentare.

 

20

Cântăreața a avut dintotdeauna slăbiciunea pentru a îmbrăca haine alese cu gust. Aflați că fiecare pentru fiecare ieșire scenică, își croia ținute alese după propriul său design. Doina obișnuia să-și potrivească hainele fiecărei tematici ale pieselor și evenimentelor la care participa.

61

Astăzi, doar câteva dintre rochiile de scenă ale artistei se mai păstrează în garderoba mamei sale – Eugenia Marin, dar și în biro­ul 305, pe str. Bucu­rești, 68, unde e şi sedi­ul fes­ti­va­lu­lui „Două inimi gemene”, unde pot fi găsite și numeroase fotografii ale cuplului Aldea-Teodorovici.

 

Mama Doinei a subliniat în numeroase rânduri că artista avea drept scop să aducă în ochii moldovenilor moda europeană, să le dezvolte gustul estetic și nu doar să le atingă corzile sufletului, cu muzica patriotică pe care o interpreta.

Rochia la care Doina a ținut cel mai mult a fost cea de culoare argintie, în care a fost petrecută și pe ultimul drum.

rtemagicc_ion_doina_aldea_teodorovici1-jpg