După o pauză de aproape doi ani de la prima carte lansată, Dumitru Rău și-a zis că devine mai harnic, căci sunt acolo, deoparte, nişte proiecte care se cer terminate. Acesta vine cu o lansare de carte adresată celor pe umerii cărora se ține lumea. Pe îndelete, ne-a spus chiar autorul.

O femeie care se dăruie orbește

„Cartea e inspirată din istoria şi drama unei femei. Am încercat să prezint lucrurile fără floricele sau roz, ci exact aşa cum sunt ele uneori, prea crude. Este despre grija pe care o poate avea o mamă în ciuda consecințelor pe care şi le asumă. E despre vremuri în care nimeni nu se aştepta la atât de multă dăruire din partea unei femei. Umbre de trandafir este o altfel de istorie. O dramă scurtă ce tinde să nu aibă final, ci să lase cititorului timp şi spațiu destul să tragă concluzii şi să trăiască alături de personaje”, declară Dumitru Rău.

Pe umerii lor se ține lumea

„Este adresată celor pe umerii cărora se ține lumea. Vom descoperi un cadru din viața unei femei, un monolog al ei spusă prin ochii lui. O istorie ce lasă urme şi umbre. „Umbre de trandafir” este inspirat dintr-o întâmplare la care am asistat fără să vreau sau să cer. Am fost martor al unei povestiri demne de pus în cărți. E despre oameni şi ce ascund ei uneori”, spune autorul pentru EA.md.

Muza care îl inspiră

„Fiecare om pentru mine poate fi motiv de inspirație. Dar în principiu, femeia şi personalitatea feminină autentică, luptătoare şi puternică, este exemplul clasic din care eu îmi cos țesăturile literare. E frumos să scrii despre iubire, atâta timp cât asta ne rămâne când restul se termină, şi e la fel de frumos să vezi că oamenii caută şi au nevoie de motive de a iubi, uneori aceste motive fiind din fericire pentru mine, ce scriu uneori şi eu”, ne-a mai spus tânărul scriitor.

Dumitru mai spune că are suficiente manuscrise cât să nu se oprească. „Recunosc, a fost o pauză de aproape 2 ani de la prima mea carte lansată, „Parfum de dragoste”, dar am zis că începând cu anul ăsta devin mai harnic căci sunt acolo deoparte nişte proiecte care se cer terminate. Mă plictisesc repede şi încerc mereu să găsesc un înlocuitor al activității de care am obosit. De la muzică live la pian, la cea electronică şi invers, de la citit cărți la scris şi invers, de la pictat la design grafic şi invers… Important este să primeşti satisfacția necesară dela ceea ce faci şi astfel rămâi motivat în fiecare secundă”, a spus Dumitru Rău.