Fatemeh Khishvand, cunoscută pe Internet și sub numele de Sahar Tabar sau „zombie Angelina Jolie”, a fost condamnată la zece ani de închisoare în Iran, din cauza postărilor sale din social media, scrie protv.ro

Tânăra de 19 ani a fost arestată în toamna lui 2019 de către autoritățile iraniene și acuzată de incitare la violenţă, blasfemie, obţinerea de venituri prin mijloace necorespunzătoare și incitarea tinerilor la corupție.

Sahar Tabar a susținut că a efectuat peste 50 de operații estetice pentru a semăna cu actrița sa preferată, Angelina Jolie, scrie Mirror. Pozele cu chipul ei desfigurat au făcut înconjurul lumii și i-au adus numeroși urmăritori pe conturile de socializare. Așa a ajuns tânăra să fie supranumită „zombie Angelina Jolie”. Ulterior, Sahar a recunoscut că totul a fost doar o glumă și că s-a folosit de make-up și Photoshop pentru a obține acel look terifiant.

Sahar Tabar este închisă într-o închisoare din Iran, iar în aprilie a fost la un pas de moarte după ce a fost confirmată cu coronavirus. Tânăra n-a reușit să-i înduplece pe judecători, iar următorii ani îi va petrece după gratii. Femeia își ispășește pedeapsa la „Shahre-rey”, considerată ca fiind cea mai periculoasă închisoare de femei din țară, din cauza tratamentelor inumane la care sunt supuse deținutele.

Jurnalista iraniană Masih Alinejad a lansat un apel pentru ajutorarea tinerei, despre care crede că a fost condamnată pe nedrept. Ea speră ca mesajul său să ajungă până la Angelina Jolie.

„Sahar Tabar are doar 19 ani. O glumă a adus-o după gratii. Mama ei plânge în fiecare zi și își vrea fiica inocentă eliberată. Dragă Angelina Jolie, avem nevoie de vocea ta. Ajută-ne!” – este mesajul jurnalistei.

 

Distribuie articolul: