Pe 16 mai s-a sărbătorit „Ziua lucrătorului din Cultură”, cu această ocazie Președinta Maia Sandu a conferit titluri onorifice de „Artist al Poporului”, „Maestru în Artă” și „Artist Emerit” pentru 17 personalități ale culturii din țara noastră.

„Ne exprimăm, astfel, înalta apreciere și recunoștința pentru munca îndelungată și prodigioasă a acestor oameni în domeniul culturii și artei, pentru înalta lor măiestrie profesională, pentru contribuția lor la promovarea valorilor moral-spirituale și pentru succesele pe care le-au obținut în activitatea de creație. Cultura rămâne ambasadorul principal al țării noastre, cel care sparge hotare și apropie inimi. Vin să o confirme numele laureaților, cărora le mulțumim pentru frumosul pe care îl creează și pentru că rămân fideli profesiei și vocației”, a fost mesajul transmis pe pagina de facebook a Maiei Sandu.

Printre artiștii premiați sunt cele cinci surori Osoianu. Acestea ne-au bucurat de-a lungul anilor cu piese folclorice superbe și colaborări deosebite. Ileana, Iulia, Valentina, Romelia și Maria Osoianu au primit titlul de„ Artist al Poporului”

Titlul Onorific „Artist al Poporului” a mai fost oferit și Ninei Doni, actriță la Teatrul Republican „Luceafărul”, dar și Anastasiei Homițcaia – prim-balerina, conducătoare artistică a trupei de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Președinta R. Moldova a oferit și titlul de „Maestru în Artă” la șapte pictori, actori, regizori și critici de artă, precum și titlul de „Artist Emerit” la trei personalități din diverse domenii culturale.

Sursa: facebook.com