Următoarea Lună Plină va fi o Super Lună roz și este un fenomen astronomic extrem de special, vizibil și în Republica Moldova în câteva zile. Acesta se produce când satelitul Pământului se află la cea mai mică distanță de Terra. Îl vom putea urmărit pe 27 aprilie, 2021, la ora 6:31, în fază maximă, menționează ziare.ro.

În acea noapte Luna va fi plină și va fi mai strălucitoare, ca de obicei, fiind o atracție în toată lumea pentru pasionații de observații ale corpurilor cerești, potrivit Somerset Live.

Numele de Luna Roz a fost dat pentru prima dată în Almanahul Fermierului din statul Maine (Statele Unite) în anii ’30, când americanii au pus nume „indiene”, acestor fenomene ale satelitului Pământului, scrie NASA. Culoarea provine de la florile numite Brumarele, niște plante erbacee, care își au originea în America de Nord, scrie NASA.

Luna se va află la cea mai mică depărtare de Pământ, denumită perigeu, la 357.373 de kilometri, conform Observatorului Regal din Londra, iar acesta este motivul pentru care vom vedea o Super Lună. Fără îndoială, mărimea satelitului rămâne aceeași, astrul orbitând pe o elipsă în jurul Terrei.

Scrutarea fenomenului de Super Luna roz va fi influențat însă de vreme, ideal ar fi ca în noaptea de 27 aprilie 2021, să avem parte de un cer senin, care să atragă privirile curioșilor.

Pasionații care intenționează să urmărească spectacolul ceresc sunt sfătuiți de către astronomi, să se deplaseze în zone izolate, pe munți sau dealuri, care oferă o vizibilitate maximă.

Distribuie articolul: