Există rețete culinare care ne cuceresc din prima. Pentru această săptămână vă propunem să încercați o supă cremă cu piept de pui și ciuperci și momentul cel mai gustos – în pâine de casă. Este o rețetă verificată care cu siguranță o să vă cucerească toată familia. Spor la gătit!

Ingrediente pentru o pâine: drojdie – 10 g;  zahăr 1 linguriță; făină 250 g; sare  ½ linguriță; lapte 150 ml. gălbenuș 1; semințe de susan.

Ingrediente pentru supă (2 porții): unt 50 g; lapte 500 ml; făină 2 linguri; ceapă 2 medii; ciuperci 250 g; piept de pui 300 g;  ulei pentru călit ceapa, ciupercile și carnea; sare, piper după gust.

Cum se prepară pâinile pentru supă:

Într-un bol punem drojdia și o amestecăm cu zahărul până în momentul în care compoziția devine lichidă. Adăugăm laptele încălzit un pic. Adăugăm treptat făină. Frământăm 10/ 15 minute până obținem un aluat moale ce nu se lipeste de mâini. Lăsăm aluatul la loc cald pentru cel puțin o oră. După o oră mai frământăm puțin, apoi rupem o bucată mică de aluat și facem o sferă, din aluatul rămas formăm pâinea. Punem pâinea în tavă, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să mai crească 20/30 minute. Ungem pâinea cu gălbenușul de ou amestecat bine (pentru a obține o culoare frumoasă) și o mai lăsăm încă 10 minute. Punem pâinea în cuptorul preâncălzit la 180C, aproximativ 40 min. După ce scoatem pâinea o acoperim cu un prosop.

Cum se prepară supa de pui și ciuperci:

Tăiem ceapa mărunt, iar carnea și ciupercile după preferință. Călim separat ceapa, carnea și ciupercile. Ciupercile le călim 5 minute în tigaie, fără ulei, apoi adăugați și uleiul. Carnea și ciupercile le sărăm după gust. Într-un vas topim untul. Adăugăm laptele rece și făină și amestecăm bine pentru a evita apariția cocoloașelor. Când compoziția începe să fiarbă adăugăm ceapa, carnea și ciupercile. Lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu 15/20 minute, nu uităm să amestecăm.

După ce s-a răcit pâinea, tăiem capacul. Scoatem atent cu un cuțit miezul, însă nu lăsăm pereții prea subțiri. Miezul de pâine îl tăiem cuburi (puteți face crutoane din ele). Farfuria din pâine, capacul și cuburile de pâine le dăm la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 10/15 minute. Turnăm supă în pâine și adăugăm crutoanele.

Poftă Bună!

 

Distribuie articolul: