Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2017 se va desfăşura la Chişinău în perioada 25-31 mai. Cei prezenți vor avea ocazia să vadă cele mai apreciate filme, selectate din sute de producții. Unul dintre ele este și „Frumoasa nopții”. Care e mesajul principal al acestuia, aflați mai jos.


„Belle de nuit” sau „Frumoasa nopții- Grisélidis Réal, Autoportret” este un film semnat de regizoarea Marie-Eve de Grave, în imaginea lui Jorge Piquer Rodriguez și Sébastien Koeppel. Producția belgiană a apărut în anul 2016 și are durata de 74 de minute.

„Vă rog să menționați că sunt pictoriță, scriitoare și o târfă revoluționară!”, spune Grisélidis Réal. Filmul este o explorare a scrierilor lui Grisélidis Réal, femeia public scandaloasă, și spune povestea personală și uimitoarea călătorie a unui personaj excepțional – iată o scurtă descriere a filmului ce va putea fi văzut în cadrul FIFD 2017.

Imaginile ficționale schițate din textele, picturile, fotografiile și arhivele personale împletesc portretul complex al unei frumoase rebele care mereu a căutat libertate și apartenență. Filmul este despre rebeliune și viață. Despre o viață formulată pe ecranul care dezvăluie o minunată scriitoare.

Vedeți mai jos trailerul la „Frumoasa nopții”:

Citește și: 21 de filme excepționale vor fi prezentate la Secțiunea Principală a FIFD CRONOGRAF 2017

CRONOGRAF & MUSIC – seri cu muzică și film pe strada pietonală

FIFD CRONOGRAF 2017 prezintă „O istorie conjugală” – filmul cu un final neașteptat, ce merită a fi văzut!