Modestia e una din calitățile-cheie ale Irinei Rimeș. A ajuns compozitoare și interpretă de succes în România, însă nu-și strigă sacrificiile și eforturile. Despre cum a ajuns în vârful acestui „munte” al celebrității, Irina a fost provocată să vorbească într-un interviu pentru postul de televiziune Antena Stars.

„Unii cred că am făcut piesa Visele și așa am devenit celebră peste noapte și așa am obținut succesul. De fapt, am în spate niște ani de muncă, în care am stat închisă în studio și am muncit în umbră. În spatele acestui succes stă muncă și nu doar munca mea (pentru că munca mea a fost foarte mică), ci munca unei echipe întregi.

Eu am fost până nu demult în Republica Moldova și m-am rugat foarte tare la Dumnezeu să ajung la un concurs autohton cum e Vocea României. Mi-am dorit asta ca să mă știe orice câine de sub orice gard. Am ajuns acolo și am făcut cunoștință cu mulți români, producători și prieteni de la alte televiziuni, cu ajutorul cărora am venit în România să-mi încerc norocul. Am dat de un studio, iar oamenilor de acolo le-a plăcut de mine și nu știu de ce, pentru că nu compuneam, ci doar cântam.

Eu compun de 2-3 ani, am scris pentru Antonia, INNA, Andra, Alina Eremia, dar aceste piese sunt compuse în lunile astea. Mi-am descoperit talentul de a compune acum 2 ani, când eram într-o stare financiară foarte proastă și am început să scriu pentru cântăreții din Moldova. Scriam piese și le vindeam la greu. Unii mă băgau în seamă, alții – mai puțin, până când am început să compun pentru mine.

Visele este singura piesă de pe albumul meu, la care am lucrat, dar pe care nu am scris-o neapărat eu. Este făcută de Andi Bănică și îi mulțumesc pentru ea. Eu am început să scriu de la Trilogie încoace.

Sunt o fată de la țară, părinții mei sunt oameni obișnuiți. Am crescut cu văcuțe, bobocei și puișori. La 14 ani am plecat de acasă la liceu, apoi am mers la facultate la Chișinău, iar după facultate am venit aici.

Am venit în București la nimic, pentru că terminasem acel concurs. Cineva, de la o casă de discuri, mi-a zis că ar semna cu mine și așa am mi-am făcut bagajul. Era în ultimul an de facultate și mergeam acasă numai la examene. Până într-un final, nu am semnat cu acea casă de discuri. A urmat un contract cu un studio mai mic, după câteva luni. Acel studio a evoluat și s-a transformat în QuantumMusic, unde am devenit și eu asociată.

Am avut momente foarte grele, dar eu sunt un om fericit. Am avut momente în care nu aveam bani deloc, dar mereu am putut găsi doza de fericire în orice.

16711946_1329724343751369_8659816107622825569_nPiesele triste le-am lăsat pentru mine. Eu nu am suferit din dragoste, eu pur și simplu m-am îndrăgostit și am scris exact ce am simțit, chiar dacă au fost și sentimente mai dureroase.

După Visele, viața mea s-a schimbat radical, dar eu nu m-am schimbat deloc. Am început să-mi adun o echipă a mea (cu management, styling, tot absolut) și cred că acesta e lucrul cel mai frumos, sunt oameni de suflet. Cu Trilogia am visat nu un succes pe radio, ci să-mi arăt sufletul, să arăt despre ce sunt eu. A fost un preview al albumului meu care urmează să iasă – „Despre El”.

Mă face să fiu ceea ce sunt educația primită de la mama mea și anume ideea că munca trebuie protejată și trebuie să muncești cu multă pasiune ca să aduci oameni de partea ta. Și încă ceva am învățat de la ea… am scris și o piesă despre asta, în care se zice așa: și când eu spun: mamă, m-am săturat să dau din coate, mama îmi sună și-mi spune: ce-i cu tine, fetițo? dă-ți o palmă și mergi mai departe”, a dezvăluit Irina, în interviu.

Foto: Instagram