Pe lângă faptul că este foarte delicios, sucul de roșii este o sursa importanta de vitamine, minerale și antioxidanți puternici cum ar fi licopenul, un antioxidant cu efect dovedit împotriva cancerului. Așa că, puneți-vă pe treabă și consumați cât mai multe roșii prelucrate termic.

Venim cu o rețetă dietetică a sucului de roșii care este bun de consumat imediat, dar preparat și pentru iarnă.

Ingrediente:

5 kilograme de roșii coapte.

Preparare:

Roșiile se spală bine, se curăță de codițe, se îndepărtează părțile verzi sau stricate și se trec prin mațina de tocat, storcător sau blender.

Sucul obținut se fierbe timp de 20-25 de minute, după care se toarnă în sticle sterilizate bine și preîncălzite, se capsează bine. Acestea se acoperă bine pentru o răcire lentă și se păstrează la loc întunecos și neapărat răcoros.

Vezi și: Servim niște Mojito? Iată cât de ușor se prepară acest cocktail

Distribuie articolul: