Republica Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic. Așadar, potrivit CNN, centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a adăugat trei state în lista celor cu risc epidemiologic sporit din cauza COVID-19. Printre ele, se regăsesc Republica Moldova și România. St. Pierre și Miquelon, un arhipelag francez de lângă coasta Newfoundland, Canada, a fost la fel, inclusă în categoria de „risc înalt” (nivelul 3) de călătorie din cauza coronavirusului.

În această listă sunt incluse țările care au raportat mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile. Nivelul 2 și Nivelul 1 sunt considerate riscuri „moderate”, respectiv „scăzute”.

Nivelul 4, anterior categoria cu cel mai mare risc, este acum rezervat doar pentru circumstanțe speciale, cum ar fi un număr extrem de mare de cazuri, apariția unei noi variante de îngrijorare sau colapsul infrastructurii de îngrijire a sănătății. În noul sistem, nicio destinație nu a fost plasată la Nivelul 4 până acum. Mai multe state europene au rămas la nivelul 3 începând cu 1 august, printre care: Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Regatul Unit

Printre cele incluse în categoria cu risc „înalt”, se numără inclusiv: Brazilia, Canada, Costa Rica, Malaezia, Mexic, Coreea de Sud, Thailanda, Turcia.

SUA recomandă călătorilor să se vaccineze înainte de a pleca într-o țară de nivel 3.

Sursa: CNN

Distribuie articolul: