Facebook rămâne a fi cea mai populară rețea de socializare pentru moldoveni. Odnoklassniki însă a scăzut anul acesta cu 28% față de anul 2018. Iar platforma TikTok devine din ce în ce mai populară. Potrivit autorilor studiului „Percepția despre mass-media și competențele media ale cetățenilor din Republica Moldova”, lansat pe 25 noiembrie la  Forumul Mass-Media 2020, Facebook își menține popularitatea de mai mulți ani.

Potrivit datelor, Facebook este preferat de 76% dintre respondenți, iar platforma este urmată de Instagram – cu 39 la sută. Acestea fiind accesate o dată sau de câteva ori pe zi.

Cei mai puțini utilizatori se regăsesc însă pe VKontakte și Twitter. VKontakte a scăzut  timp de doi ani cu patru la sută, iar Twitter a rămas pe poziție.

Sondajul a fost realizat în luna august curent, datele fiind colectate prin intermediul unei metodologii mixte, ce a îmbinat cercetarea calitativă și cercetarea cantitativă, pe un eșantion de 1.364 de respondenți. Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting în baza unui parteneriat între proiectul „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și de Ambasada Marii Britanii la Chișinău, și implementat de Internews în Moldova, și proiectul „Comunicare strategică și sprijin pentru mass media în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

sursa