Încă de când erai mică și ai început să folosești deodorantul cu siguranță îl utilizai dimineața, dar iată că niște studii recente vin să demonstreze că deodorantul nu se aplică în primele ore ale dimineții. 

Conform celor mai recente cercetări, deodorantul trebuie aplicat seara, înainte de a merge la somn, nu dimineața când ne trezim și ne pregătim să mergem la serviciu sau la școală.

Ca o clarificare, regula aplicării deodorantelor noaptea e valabilă pentru acelea care au caracter antiperspirant (Funcția deodorantului fără antiperspirant este de a ucide sau de a masca bacteriile care provoacă mirosuri, nu de a vă ajuta să transpirați mai puțin).

Antiperspirantul, pe de altă parte, este conceput pentru a bloca porii temporar, a diminua cantitatea de transpirație eliminată de tine, menținându-ți axilele uscate (și astfel inhibând dezvoltarea bacteriilor care cauzează mirosuri neplăcute specifice).

Deci, de ce este mai eficient să aplici un deodorant antiperspirant noaptea? E simplu. Dacă ești mai puțin activ (dormi), temperatura corpului scade, ceea ce îți permite să transpiri mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului tău să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspiranților – aluminiul – așa cum a explicat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie.

Prin urmare, eficientizezi aplicarea deodorantului antiperspirant, dacă îl folosești seara, înainte de a merge la culcare.

Peste noapte, pielea ta va avea mai mult timp pentru a absorbi antiperspirantul, făcându-l mai eficient decât dacă l-ai aplica dimineața, după ce ți-ai face duș și ai alerga să prinzi metroul sau autobuzul.

Sursa: playtech.ro

Distribuie articolul: