Începând cu 14 septembrie, universitățile din țară încep să treacă treptat la învățământul de tip mixt. Despre aceasta informează ministrul Educației, Igor Șarov. Potrivit lui, restricțiile pe timp de pandemie au fost aplicate și în căminele studențești, unde au fost suplinite doar 35% din locurile disponibile. Iată care este situația epidemiologică printre studenți și cadre didactice.

„Începând cu 14 septembrie, o parte din universități au trecut la modelul mixt de organizare a procesului de studii. Cu activități online și activități față în față sunt nouă universități. Alte trei universități vor începe activitățile după modelul mixt din 16 septembrie. Din 21 septembrie, modelul va fi aplicat în 5 universități”, susține Șarov. Totuși, cinci universități din țară au ales să activeze după modelul online pe parcursul lunii septembrie.

„În mare parte, online sunt predate cursurile teoretice. Iar seminarele și activitățile practice se vor desfășura, în condiții sigure, față în față”, a precizat ministrul Educației, citat de AGORA.

Cazarea în căminele studențești

La 1 septembrie a început cazarea etapizată a studenților în toate căminele de care dispun universitățile din țară. Șarov a precizat că din totalul de 74 de cămine, cu 16 mii de locuri, sunt cazați 5.612 studenți, ceea ce este în corespundere cu recomandările ANSP. Este vorba de 35% din locurile disponibile.

Șeful de la Educație a menționat că, de la începutul anului de studii, au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor universitare. Cu noul coronavirus s-au infectat și opt studenți. Iar alți 52 de studenți și 21 de cadre universitare sunt în autoizolare.

Sursa: AGORA.md