Mircea Ciochină este originar din Chișinău. Face masteratul la facultatea de „Construcții, Geodezie și Cadastru”, specialitatea „Inginerie antiincendii” de la Universitatea Tehnică din Moldova. Este un tânăr ambițios și are planuri mari de viitor. Deși e prins în scheme, desene și calcule milimetrice, Mircea lucrează în timpul liber la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău.

A ales să se angajeze la biblioteca O. Ghibu pentru că îi convenea atât orarul de ore de la universitatea unde învață, cât și programul bibliotecii. Crede că „este un loc prestigios”. Mircea mai afirmă că la locul de muncă are ocazia să se întâlnească și să sa interacționeze cu personalități notorii din țara noastră și asta pentru că la bibliotecă au loc diferite lansări de carte, la care vin scriitori și alte personalități marcante. În context, Mircea mai recunoaște că și-a dorit să cunoască „ce presupune munca de bibliotecă”.

Deși a început cu emoții mari, între timp, a înțeles că munca de bibliotecar nu e așa simplă cum pare la prima vedere. Și asta se datorează unui „sistem complex de funcționare”, cum ar fi aranjarea la raft a cărților conform Clasificării Zecimale Universale, organizarea diferitor activități, lansări de carte, scrierea diferitor articole pe blogul bibliotecii ori pagina de facebook a bibliotecii etc.

Deși e mulțumit la moment de munca pe care o depune, Mircea recunoaște că i-ar prinde bine și o apreciere mai bună din partea statului, mai ales din punct de vedere financiar.

Vezi și: Acum este un model de succes, dar iată care a fost primul job al Viorelei Dimici! „Lucram 24 de ore și primeam 100 de lei”

Autor: Daniela Gorincioi, Stagiară ȘSAJ