O familie din satul Sireți, raionul Strășeni, acuză medicii de la Institutul de Medicină Urgentă de neglijență, susținând că aceștia sunt responsabili pentru moartea fiului lor. Potrivit familiei, tânărul de 23 de ani a fost dus la spital conștient după un accident rutier, dar medicii l-ar fi neglijat, lăsându-l să aștepte câteva ore fără a-i efectua investigațiile necesare. Din cauza rănilor și a hemoragiei interne, băiatul a decedat în scurt timp pe patul de spital.

Instituția medicală a anunțat că a inițiat o anchetă internă pentru a stabili cauzele exacte ale decesului tânărului și pentru a evalua acțiunile personalului medical implicat, transmite tv8.

Accidentul rutier, în urma căruia s-a stins din viață Petru Boaghe, s-a produs acum trei săptămâni, pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Durlești. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, era la ghidonul unei motociclete, iar la un moment dat s-a izbit într-o mașină.

Cu lacrimi în ochi, tatăl băiatului spune că fiul său a fost preluat și transportat la spital în stare conștientă. Acolo, însă, medicii l-ar fi lăsat în sala de așteptare și nu ar fi făcut toate investigațiile necesare care i-ar fi putut salva viața.

„Asta mai tare ne doare inima că a fost ținut trei ore și ceva și în ultimul moment au dorit să-i acorde, el deja se sufoca, striga la ei, mi-au spus femeile de pe acolo că striga că se sufocă. Atunci ei au început să facă investigații să-l ajute, însă nu l-au mai putut ajuta”.

Citește tot articolul pe tv8.md.

 

Distribuie articolul: