Strada Ghidighici se află în cartierul Sculeanca al capitalei. Se află alături de parcul „La izvor”, la ieșirea din oraș. În toamna anului 2020, într-o postare pe facebook, primarul municipiului Chișinău s-a lăudat că această stradă a fost renovată. Totodată, a prezentat poze înainte și după renovare.

Nu sunt eu mare expertă în ale drumurilor, dar cred că această stradă nu a fost renovată până la urmă.

M-am plimbat de câteva ori prin parc. Am ajuns și la această stradă care ar fi trebuit să fie renovată până la urmă, chiar dacă e o stradă care se circulă mai puțin. În spatele centrelor sportive renovate cu mult fast, este o pădure care e într-o stare jalnică: copaci căzuți, crengi căzute și bucăți de asfalt.

Pădurea din strada Ghidighici – în stare deplorabilă. Fotografia a fost făcută din fața unui center-fitness, aflată pe strada Ghidighici, nr. 5

Pădurea din strada Ghidighici – în stare deplorabilă. Fotografia a fost făcută din fața unui center-fitness, aflată pe strada Ghidighici, nr. 5. Această pădurea ar putea fi îngrijită, curățată și să se facă drumuri amenajate. Instalarea unor coșuri de gunoi e mai mult decât necesară.

Așa arată parcarea din fața center-fitnessului, aflat pe strada Ghidighici, nr. 5. Amenajarea unui spațiu în acest sens ar fi binevenit.

Lespezile de ciment pot fi îndepărate și pe această porține de drum, ar putea fi făcut un trotuar pentru pietoni

Pe această stradă se află un Center-Fitness destul de mare și din ce am observat, are mulți clienți. În fața clădirii sunt foarte multe mașini, iar o parcare ar fi fost mai mult decât necesară. Este un indicator care arată trecere pentru pietoni, dar lipsește marcajul. De asemenea, să vrei să mergi pe stradă, nu există un trotuar pentru pietoni.

Nu cred că ar fi fost imposibil realizarea unui trotuar pentru pietoni

Marcajele stradale lipsesc, burduri stricate, iar siguranța pietonală lipsește cu desăvârșire.

Zona parcului care e din partea străzii Calea Ieșilor este foarte bine amenajată. Pentru asta, putem da o notă de 10. Dar cealaltă parte a zonei…

Deși mulți locuitori ai Chișinăului au contestat crearea acestor terenuri de fotbal, unii locuitori ai orașului se bucură de ele. Văd foarte mulți oameni care practică sportul pe terenurile de fotbal special amenajate.

Da, parcul „La izvor” a fost renovat. Este foarte frumos. Pot confirma asta 100%, mai ales că deseori ies în parc la plimbări. Este o diferență enormă între cum a fost odinioară și cum este acuma. mă bucur și de faptul că a fost scos de pe lac agentul economic care avea căsuțe, făcea mici și vindea alcool, apă minerală, cola. Dar e bine ca un lucru să fie bine-făcut până la capăt. Înțeleg că sunt niște costuri, dar, totuși.

Ar fi binevenită și instalarea unor camere de luat vederi, atât la intersecția străzii Calea Ieșilor cu strada Ghidighici, cât și în zona fitnesului.