Odată cu criza măștilor medicale din farmacii, unii agenți economici și-au pus creativitatea la încercare și au scos la vânzare măști care sparg tiparele. Acestea ajung să coste până la 450 de lei, în cazul unei creații din piele naturală, notează AGORA.md.

Un renumit brand autohton de haine a lansat o gamă largă de măști în diverse culori și imprimeuri. „Sunt pentru uz personal, nu medical! Se recomandă folosirea în decurs a 2-3 ore, apoi necesită spălare la 60 de grade și prelucrare termică la 200 de grade”, a menționat compania într-o postare pe Facebook.

O asemenea mască costă 25 de lei. Produsele pot fi livrate în capitală contra sumei de 35 de lei. Iar cine comandă peste opt măști, beneficiază de livrare gratuită.

Pe o altă pagină de Facebook, specializată pe desenele realizate pe apă, au fost publicate produse personalizate. Mai exact, măști cu diverse mesaje sau desene. Autorii spun că acestea sunt realizate din două straturi de material și alte patru straturi de tifon. O mască simplă costă 35 de lei, iar una cu desen – 65 de lei.

Unii au fost și mai ingenioși. Un producător de articole din piele naturală creează măști nemaivăzute. „Profită de momentul când este posibil să îmbini carantina și libertatea de a te afirma”, este mesajul promovat.

În postare se menționează că în interiorul măștii din piele poate fi plasată o mască medicinală sau un alt filtru din material. Aceasta este realizată la comandă, în decurs de 1-2 zile. O unitate costă 450 de lei.

Menționăm că Organizația Mondială a Sănătății recomandă folosirea măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat cu noul coronavirus, prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul în care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus.

Sursa foto: FB: Georgette / Ebru / Desired Leather

Sursă: AGORA.md