Mămicile active în mediul online ne inspiră zi de zi și ne motivează prin experiențele lor. Cu atât mai drăguțe cele cu burtică, ori perioada gravidității este una cu adevărat deosebită. Noi am răscolit prin conturile lor de Instagram și Facebook ca să ne inspirăm și să-ți oferim și ție o doză de frumusețe și maternitate. Să le admirăm:

Katy Black

Tânăra mămică este deja la a doua sarcină și recunoaște că adoră această perioadă. Este tot mai des văzută în rochițe, asortate cu ghete albe, comode și stilate în același timp.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Când eram copil, îmi doream ceva: Atunci când voi fi mare să fiu ca mama mea ☀️🙏🏻💛

O postare distribuită de Katy Black (@katyblack_official) pe

Actrița Tinka Fox

Actrița mai joacă și pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, în unele reprezentații, iar recent a apărut, tot cu burtică de gravidă, în serialul „Italia, Patria noastră”, la Jurnal TV. E cert, actriței îi stă bine și în rochii, dar și într-un stil mai casual.

Cristina Chiron, mamaonline.md

Cristina este pe ultima sută de metri cu sarcina Nr.2 și adoră rochițele, dar și blugii. În fiecare postare o să citești și despre experiențele ei de mamă și graviditate, care sperăm să te inspire.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Toată vara, în zilele de duminică ne trezeam de dimineață și ne duceam pe undeva, brambura. Ne întorceam seara târziu. Pe măsură ce înaintam, tot mai târziu ieșeam și mai devreme ne întorceam. Cred ca este evident de ce 🙂 Cu o burta de elefant nu e atât de ușor să stai o zi întreagă pe undeva. Azi am ieșit la o plimbare la Valea Morilor și, jur, am crezut că e ultima zi în care mai port burta 🙂 În colo a mai fost cum a mai fost, cu câteva opriri, dar înapoi până la mașină numai eu știu cum am ajuns 🙈 Și important că de dimineață mi-a venit o notificare de la una din aplicațiile care îmi monitorizează sarcina: “Evitați plimbările lungi și departe de casă. Sunteți în săptămână 38 de sarcină.” #mama #mamaonline #mom #momlife #pregnant #pregnantlife #moldova #chisinau #ashadetare

O postare distribuită de MAMA Online (@mamaonline.md) pe

Anna Casian Musteața – suntmama.blog

Anna este la cea de-a treia sarcină și, precum recunoaște și ea, este pregătită pentru fiecare etapă și le percepe altfel decât era cu primii ei copii. Preferă rochițele și le îmbracă pe cele cu imprimeuri de vară chiar și acum, când s-a mai răcorit, asortate cu o flanea mai groasă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Am mai spus-o: sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, dar și una dintre cele mai dificile. Vine la pachet cu multe provocări, să recunoaștem. Totuși, pentru a le face față, pe parcursul celor 9 luni de sarcină, am încercat să-mi creez un scut, să am alături de mine lucruri/obiecte care mi-ar ușura această perioadă și m-ar ajuta să trec cu bine peste unele momente mai dificile. ⁣⁣ ⁣⁣ Iată ce mi-a fost util în sarcină:⁣⁣ ⁣⁣ ☑️Masajul la picioare (dacă e făcut de soț, face minuni 🤗)⁣⁣ ☑️Aplicația Pregnancy Calendar 🤰⁣⁣ ☑️Uleiul și crema pentru vergeturi (am folosit și voi folosi în continuare uleiul de migdale de la @equilibra_moldova, iar în primele luni – crema de la @ivatherm_republicamoldova)⁣⁣ ☑️Pernuță moale ⁣⁣ ☑️Încălțăminte cu talpa joasă și comodă (trăiască espadrilele de la @oldcommd) ⁣⁣ ☑️O rochie largă (în ultimele luni am purtat această rochie ca o disperată, și asta pentru că mi-am propus să nu cumpăr haine pentru gravide, pe care oricum nu le voi mai purta niciodată)👗⁣⁣ ☑️Balsam de buze hidratant (am avut buzele uscate toată sarcina) 👄⁣⁣ ☑️Lenjerie comodă (când te-or incomoda sutienii, nu-ți mai trebuie nimic…)⁣⁣ ☑️Multă atenție, susținere și dragoste din partea familiei + multă odihnă, de fiecare dată când m-am simțit obosită 🥱⁣⁣ ⁣⁣ ✍️Mi-a fost recomandat să port un corset de susținere a burticii și spatelui, însă eu nu l-am putut purta. Era mărimea potrivită mie, dar mă incomoda și după ce îl scoteam, aveam mari dureri abdominale, așa că am renunțat la el. ⁣⁣ ⁣⁣ Aceste lucruri/obiecte mi-au fost de un real folos pe parcursul sarcinii și cred că sunt utile fiecărei viitoare mămici.⁣⁣ ⁣⁣ Pe voi “ce v-am salvat” în sarcină?⁣⁣ ⁣⁣ #momtobe #pregnacy #pregnancy #mumtobe #9monthspregnant #mothertobe #motherhood #mom2020 #momentsofmine #gratefulheart #39weekspregnant #pregnancyphotos #parentstobe #suntmamablog #suntmama

O postare distribuită de Anna Casian-Musteață/ SuntMAMĂ (@suntmama.blog) pe

Miha și Irina Galbura – autoarele proiectului FitMami

Cele două surori, deși se află la mii de kilometri distanță și nu au planificat, sunt ambele în așteptare de bebeluși. Miha este la prima sa experiență de maternitate și ne demonstrează mereu că orice perioadă poate fi plină de mișcare, iar Irina Se află la a doua sarcină și e, la fel, foarte activă.

Miha este mai sport, îi plac hanoracele și nu lasă costumul de sport nici acum, când e cu burtică.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

ALIMENTAȚIA GRAVIDEI 🤰 ⠀ Ce trebuie să conțină meniul unei gravide? N O R M A L I T A T E ⠀ În primul rând nu se mănâncă cât doi, dar pentru doi, adică se ține cont că tot ce mâncăm noi ajunge și la baby din burtă prin intermediul placentei. ⠀ Noi încercăm să ne alimentăm echilibrat și sănătos în perioada sarcinei. 🤰 ⠀ Ne străduim să consumăm cât mai multe legume, fructe, pentru e evita constipația, care apare destul de des în sarcină. Nu am introdus nimic nou, nu am început să luăm tot felul de suplimente pe care nu le-am mai consumat anterior. ⠀ Dacă până acum nu mâncam un anumit aliment, nici în sarcină nu ne rupem în patru ca să-l introducem în regim. Nu calculăm caloriile, așa cum nu o vom face nici în perioada de recuperare. ⠀ Mâncăm moderat, optăm pentru mâncarea gătită acasă, din produse proaspete. ⠀ ☝️E important să avem în meniu toți nutrienții vitali: proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, minerale, vitamine. ⠀ Deși poftele vin pe neașteptate, ne străduim să le îndeplinim pe cele mai puțin “ nocive”. ⠀ Hidratarea este sfântă, mai ales în timpul sarcinei. Câteva înghițituri la intervaluri mici de timp ne vor asigura cantitatea de apă necesară dezvoltării copilului din burtică, dar și a stării noastre de bine. ⠀ Sunt multe, foarte multe schimbări în sarcină. De aceea alegem varietatea, sezonalitatea și normalitatea. ⠀ 🙌Echilibru face bine și în sarcină și în perioada postnatală… și pentru toată viața. ⠀ ❗️P.S. Câteva reguli de respectat: ⠀ 1. Carnea și peștele – gătite “ well done” 2. Ouăle – fierte tari 3. Lactate – doar pasteurizate ⠀ Care e mâncarea ta preferată? Ce ai putea să mănânci chiar și în fiecare zi? 👇 ⠀ #fitmami #pregnancy #pregnant #food #healthyfood #sanatate #mancaresanatoasa

O postare distribuită de Pre & Postnatal Fitness Expert (@fitmami_challenge) pe

Irina este adepta rochiilor, iar recent a dezvăluit că așteaptă un băiețel.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

“Matei e fericit că va avea un frățior?” – este cea mai des întrebare primită în ultimul timp. Atunci când am făcut testul de sarcină, eram acasă cu Matei și Vlad și ei au fost primii care au aflat că vom avea un baby. Apoi i-am povestit lui Matei ca mami are un baby în burtică și ca va fi micuțul nostru. De atunci Matei are grijă să îl includă în toate planurile familiei pe baby, ba chiar deja i-a cumpărat suzetă și girafa Sophie pentru dinți ( @sophielagirafe_officielle) și abia așteaptă să mergem în vacanță în 4🙈 Încă doarme cu noi și seară când ne culcăm îmi sărută burtica și îi spune “noapte bună”lui baby. Deci noi îl pregătim pe Matei cu dragoste și blândențe pentru venirea în familie a fratelui mai mic. Maternity it’s a big challenge, isn’t? La voi cum a fost? Ce diferență de vârstă au copiii? Îi sunt recunoscătoare pentru această poză mămicii din Dublin @lets.domemories 🙏🙏🙏 #noitreișibaby #onelove #maternity #bigboy #pregnancy #34weekspregnant #fitmami #goodvibes #loveislove #loveisintheair #pareting

O postare distribuită de Pre & Postnatal Fitness Expert (@fitmami_challenge) pe

Interpreta Carolina Gorun

Artista iubește să poarte rochițe, iar ultimele apariții sunt foarte colorate. Fie că este la evenimente unde cântă sau în apariții televizate, Carolina arată bine și e o graviduță stilată.

Vouă care stil vă este mai aproape?