Unul dintre cele mai frumoase gesturi din lume este capabil să schimbe complet viață unui om, având în vedere câte senzații se nasc dintr-un singur sărut pasional sau romantic. O mișcare banală la început, atingerea senzuală a buzelor a atras atenția dintotdeauna, astfel că unele săruturi au fost imortalizate în fotografii sau în cadre video.

De-a lungul timpului, au existat mai multe săruturi memorabile, care merită să între în istorie. Iată 6 dintre ele!

1945: Un sărut celebru la sfârșit de război

Finalul celui de-al Doilea Război Mondial și prima zi de pace au fost pecetluite cu un sărut pasional. Acest gest a fost imortalizat într-o fotografie ce a făcut înconjurul lumii la vremea respectivă și trezește și astăzi suspine în rândul oamenilor. Fotoreporterii au încercat  surprindă entuziasmul stârnit de încheierea războiului, iar fotograful revistei Life, Alfred Eisenstaedt, a devenit celebru cu această poză ce a fost realizată pe 27 august 1945, în Times Square, New York. Cine sunt cei doi protagoniști și de cât timp erau împreună?

Răspunsul este  nu formau un cuplu,  ci totul a fost spontan. Povestea a început când fotograful a observat un marinar ce lua în brațe și sărută orice femeie îi ieșea în cale. Dar cel mai mediatizat sărut a fost cel oferit acestei infirmiere.

1953: Filmul From here to eternity – un sărut pasional de Oscar

Un alt sărut pasioanal care a intrat în istorie este și cel din filmul From here to eternity (De aici în eternitate). Într-o baza militară din Hawaii, Sergentul Warden are o relație amoroasă mistuitoare cu soția căpitanului, Karen. Scenă de dragoste de pe plajă este memorabilă, iar replică actriței face totul mult mai picant: „Nu am știut niciodată  ar putea  fie așa. Nimeni nu m-a sărutat vreodată așa cum o faci tu.” Și ne vine greu  credem  lucrurile nu au fost așa, pentru  filmele sunt renumite pentru săruturile dintre actori.

2000: Ce nu fac liderii de dragul alegerilor electorale?

Vicepreședintele american Al Gore a reușit cu siguranță să atragă atenția tuturor după ce a sărutat-o pătimaș pe soția lui, Tipper, în față susținătorilor reuniți pentru Convenția Națională a Democraților. Un sărut de trei secunde, care a stârnit controverse, dar și apreciere. Iubire mare între cei doi soți sau un joc electoral?

2004: Filmul The Notebook  – un sărut pasional în ploaie

Cine nu cunoaște frumoasă poveste de dragoste dintre Noah și Allie, doi tineri ce au reușit să se iubească mulți ani la rând, deși viață îi purtase pe alte cai? Protagoniștii se întâlnesc după mai mulți ani și pasiunea iese la suprafață. În furtună, Allie îi mărturisește că a așteptat timp de șapte ani un cuvânt de la el și n-a primit nimic, iar el izbucnește spunându-i că i-a scris zilnic timp de un an. Rezultatul? Povestea lor de dragoste reîncepe cu un sărut pasional.

 2011: Finală Cupei Stanley  – iubire în mijlocul haosului

Finala Cupei Stanley la hochei pe gheață a fost plină de surprize în 2011, dar nu din cauza eșecului pe care l-a avut echipa gazdă, Vancouver  Canucks. În mijlocul violențelor stârnite de suporteri, un fotoreporter a surprins sarutându-se doi tineri. Cei doi stăteau întinși pe stradăîntre forțele de ordine și protestatari. Se pare  fataAlexandra Thomas, a fost lovită și a căzut, iar prietenul ei a sărutat-o pentru a o calmă. Imaginea reprezintă din plin expresia Faceți dragoste, nu război!” Fotografia a fost considerată mult timp una dintre cele mai emoționante imagini din ultimii ani.

2014: Pasiune la Jocurile Olimpice din Soci

După ciudățeniile de la Jocurile Olimpice din Soci care au stârnit râsul multor oameni, era cazul să iasă la suprafață și momentele emoționante de la acest eveniment. Patinatorul de viteză Charles Hamelin a sărutat-o pasional pe prietenă lui după ce a câștigat o medalie de aur. Însă nu este prima oară când cei doi se sărută la un concurs, în aceeași manieră mistuitoare. Ei au făcut același lucru și în 2010, la Olimpiada de Iarnă de la Vancover, Canada.

În opinia ta, care este cel mai pasional sărut dintre cele prezentate? Care te-a făcut să suspini și să-ți dorești să trăiești o relație de dragoste la cote înalte?

sursa: realitatea.net


Distribuie articolul: