Primei Doamne a Americii (încă) i-a fost dedicată o statuie bizară, care a fost inaugurată în iulie 2019. După ce originalul din lemn a fost ars anul acesta, chiar pe 4 iulie, de ziua Statelor Unite ale Americii, a fost amplasată în acelaşi loc o altă statuie, din bronz. Ambele statui au fost comandate, scrie clickpentrufemei.ro

Statuia originală din lemn a fost comandată de artistul american stabilit la Berlin Brad Downey şi sculptată de artistul local popular Ales Zupevc. Monumentul a fost amplasat în Sevnica, oraşul natal din Slovenia al Melaniei Trump. A fost realizată din trunchiul unui copac, cu drujba. Originalul din lemn a fost incendiat în noaptea de 4 iulie, când SUA îşi sărbătoresc independenţa. Din acest motiv, a fost înlocuit imediat cu o statuie din bronz.

La începutul anului, o statuie mare din lemn asemănătoare lui Donald Trump, proiectată de un artist local anul trecut, a fost incendiată în oraşul Moravce din Slovenia, la est de capitala Ljubljana.

„Ştrumfiţa” şi dezbaterile

Melania Trump este prezentată cocoţată pe un trunchi de copac cu înălţimea de 2,8 metri, îmbrăcată într-o haină albastră, cu una dintre mâini asemănătoare unei bâte îndreptate spre cer. Vestimentaţia este similară cu cea pe care Melania Trump a purtat-o la ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca preşedinte al SUA. Chipul soţiei lui Trump este finisat grosolan, fiind de nerecunoscut. Astfel, trăsăturile ei nu aduc aminte în niciun fel de faţa unei persoane anume.

Chiar de la amplasarea ei, statuia a stârnit numeroase controverse. Potrivit artistului, lucrarea ar fi trebuit să provoace un dialog despre situaţia politică din America. Brad Downey a vrut să facă din această statuie un „non-monument, o contrapropagandă”. Artistul a declarat pentru AFP că a intenţionat să critice politicile lui Trump, amintind că însăşi soţia lui este imigrantă.

Localnicii au declarat despre statuie că seamănă cu o „ştrumfiţă” sau că este o „ruşine” şi că nu seamănă cu adevărata Melania. Alţii sunt de părere că „Melania este un erou sloven, care a reuşit să ajungă la cel mai înalt nivel în SUA”.

Distribuie articolul: