Gândacii de bucătărie îți dau bătăi de cap? Să știi că totuși poți scăpa de ei. 

Trebuie să știi că gândacii pot contamina alimentele, crescând astfel riscul să te confrunți cu probleme de sănătate. Conform csid.ro, diareea și durerile abdominale sunt simptome ale consumului de alimente contaminate de insectele purtătoare de microorganisme.

Pe lângă faptul că sunt deranjante, furnicile, muștele, moliile, țânțarii, păianjenii sau gândacii pot fi transmițători de anumite boli și pot apărea în cele mai neașteptate locuri din casă. 

Deci, iată ce boli pot transmite gândacii de bucătărie

Gândacii de bucătărie sunt purtători ai multor bacterii care pot ajunge în organismul uman prin consumul alimentelor contaminate.

Gastroenterita, parazitozele intestinale, hepatita A și diverse alte infecții bacteriene ori virale sunt doar câteva dintre afecțiunile ce pot fi declanșate de consumul unor alimente care au fost „savurate” anterior și de aceste insecte nesuferite.

Mai mult, saliva, excrementele și microorganismele de descompunere conțin proteine alergene care pot declanșa sau agrava urticaria sau astmul bronșic.

7 trucuri pentru a preveni apariția gândacilor de bucătărie

  • Asigură-te că bucătăria este întotdeauna curată. Aspiră cu regularitate toate firimiturile de pâine sau alte resturi scăpate pe jos și spală cu mopul o dată la câteva zile sau de câte ori este nevoie.
  • Păstrează mâncarea în recipiente etanşe. Evită să laşi mâncarea descoperită (inclusiv bolurile cu mâncare pentru animale) şi nu uita vase murdare în chiuvetă peste noapte.
  • Este indicat să înlături orice urmă de grăsime şi să cureţi periodic şi în spatele aragazului. Uleiul de pe aragaz şi depozitele de grăsime din jurul acestuia reprezintă o sursă de hrană pentru gândacii de bucătărie.
  • Curăţă cu atenţie rafturile şi sertarele care adăpostesc ingredientele şi asigură-te că pungile cu zahăr şi făină sunt închise etanş. Dulapurile şi rafturile de bucătărie ascund adevărate „delicii” pentru gândaci.
  • Pentru a supravieţui, gândacii au nevoie de apă şi de locuri umede, aşa că repară orice defecţiune care ar putea produce scurgeri ale robinetelor şi asigură-te că scapi de orice exces de umiditate din locuinţă.
  • Peste noapte, gândacii ar putea pătrunde în locuinţa ta pe lângă ţevi, prin canalizare sau prin scurgerea de la chiuvetă. Dacă ai cea mai mică bănuială că acestea sunt sursele invaziei de insecte, toarnă câteva picături de clor pe scurgere pentru a anihila dăunătorii.
  • Cu toate că necesită timp şi o cantitate deloc neglijabilă de silicon sanitar, izolarea tuturor nişelor din casă este o operaţiune la care trebuie să recurgi dacă vrei să te asiguri că nu vei fi invadat de insectele dăunătoare.

Tu ce mai faci pentru a scăpa de gândaci? 

 

Distribuie articolul: