Recent, Ștefania, fetița blogeriței Diana Rimis, a împlinit doi anișori. Părinții au ținut să-i organizeze micuței o surpriză inedită ce pare „ruptă din povești”.

Dis de dimineață Ștefania a deschis ușa camerei și a rămas uimită de surpriza pe care o aștepta. Multe baloane roz, unicorni și flori au înfrumusețat casa familiei Rimis.

Evident că au organizat și o mică petrecere: muzica a răsunat în casă, iar dispoziția bună se putea citi pe fețele invitaților și, în special, a copiilor.

„Când au trecut 2 ani?

Nu-mi vine să cred că suntem părinți deja de 2 ani. Uneori mă uit la ea și mi se pare ireal, o ador cu toate mofturile ei. Odată cu aceasta vârsta frumoasă a venit și un val de schimbări în comportamentul ei. De ex. Ștefania se încalță singură, se dezbracă singură, mânca, se așează pe oliță și își ia șervețel cu ea, duce scutecul la gunoi, uneori strânge jucării. Pe lângă comportamentul ei de copil perfect a început și criza de la 2 ani, avem și noi parte de tam-tam-uri, de ex: nu vreau, nu merg, nu-mi place, plânge de la orice refuz al nostru, acum vrea peste tot cu mine (mama, mama, mama, sute de ori pe zi), dar știu ca și asta trece.

Acum cel mai important este să ne păstrăm calmul, să fim înțelegători si sa evitam cuvântul “NU”.

Cu cât îi livrăm noi, ca părinţi, mai multe NU-uri, cu atât mai multe vom primi și noi în schimb din partea lui. Dacă vrem un copil pozitiv, să încercăm să fim noi părinţii pozitivi! Și cu cât îl lăsăm să aibă mai mult control în anumite acţiuni (baia de seara, spre exemplu), cu atât se va simţi mai puţin frustrat şi va accepta un pic mai uşor autoritatea noastră atunci când suntem într-o situaţie care nu se poate negocia.

Suntem pregătiți de orice, acum sa fim sănătoși cu toții”, a scris Diana pe pagina ei de Instagram.

Reamintim că Ștefania este primul copil al cuplului.

Foto: Instagram/ Diana Rimis