Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre prin care anunță că se prelungește starea de urgență în capitală până pe 31 august curent, iar unele restricții rămân în vigoare, notează Agora

Mai exact, se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu un număr de până la 50 persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică. Se interzice, în continuare, organizarea ceremoniilor, precum nunți, cumetrii, mese de pomenire în localurile publice și în cele private, inclusiv în condiții casnice.

Se admite desfășurarea evenimentelor în cadrul unităților de alimentație publică cu participarea a cel mult 50 de persoane, doar în spații deschise, cu respectarea măsurilor de prevenție. În acest caz, lista participanților la evenimentele din unitățile de alimentare publică vor fi prezentate, în termen de cel mult 24 de ore, la Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

În același timp, rămâne suspendată activitatea cluburilor de noapte, a disco-barurilor. Aflarea în locuri publice, precum păduri, parcuri, alei sau plaje se permite în mod individual sau pentru grupuri de cel mult trei persoane, cu respectarea distanței sociale de minim un metru.

Se permit activitățile de turism și recreere în aer liber cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane. Rămâne interzisă până la data de 31 august inclusiv activitatea terenurilor de joacă pentru copii, a terenurilor sportive, parcurilor de distracții și zonelor de agrement. De asemea, se interzice scăldatul în lacuri și râuri, inclusiv în cele din zone cu plajă și de agrement din capitală.

Mai multe prevederi și decizii luate în cadrul Comisiei găsiți aici. 

Distribuie articolul: