Starea de urgență în sănătatea publică a fost anulată! Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP), care s-a desfășurat vineri, 15 aprilie.

„Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres,  durere și pierderi. 11 470 de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit”, a scris ministra pe pagina sa de socializare.

Ala Nemerenco a mulțumit, de asemenea, echipei Ministerului Sănătății care „doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi”.

„Vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi”, a mai scris ministra.

De asemenea, Nemerenco i-a îndemnat pe cetățeni să poarte mască în continuare în spațiile aglomerate, în magazine și transportul public. Iar celor care încă nu s-au vaccinat, le sugerează să o facă cât mai curând.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: