De această dată, fotografa Cristina Tocan și-a propus să exploreze peisajele fascinante din nordul Moldovei. La patru ore distanță de la Chișinău, tânăra a descoperit locațiile superbe, stâncile înalte sau lacurile întinse din apropierea satelor Duruitoarea Veche și Văratic care au deschis vederi superbe asupra vecinătăților.

La cât de frumoasă este Moldova, ar fi păcat să nu o descoperim. În acest parcurs frumos ne ajută fotografa Cristina Tocan, care cu ajutorul fotografiilor, ne tentează să adunăm cele mai necesare lucruri în rucsacurile noastre și să pornim la drumeție pe meleagurile noastre.

„În cadrul maratonului nostru de călătorie prin țară, weekendul ăsta am descoperit zonele din nord a țării. Parcurgând patru ore cu mașina din Chișinău, ne-am pomenit în mijlocul naturii sălbatice din raionul Râșcani. Peisajul intact și întinderea dimensională a acestuia ne-a lăsat mască! Stânci spectaculoase, defilee calcaroase, peșteri, o multitudine de lacuri și câteva sate aranjate modest la poalele acestor frumuseți ale naturii. Toate acestea se găsesc în apropierea satelor Duruitoarea Veche și Văratic. Stâncile abrupte de la Duruitoarea Veche deschid peșteri și grote populate de o impresionantă diversitate de păsări. Dealurile sunt împânzite de cărări bătătorite care duc spre cel mai înalt pisc. Drumul e anevoios, însă odată ajunși sus, panorama care se deschide este uimitoare”, povestește fotografa.

„O întindere vastă de stânci, câmpuri pastelate în nuanțe pământii și minunatul lac de acumulare Costești-Stânca care se află la 2 km distanță de Duruitoarea Veche. Apusul soarelui admirat de la înălțime are un farmec aparte! Mergând mai departe, am explorat peșterile și defileul de la Văratic. Drum de țară, urcușuri anevoioase de-a lungul lanurilor de floarea-soarelui și iată-ne ajunși în vârful „munților” de la Văratic. La poalele acestor formațiuni calcaroase se întinde lacul cu toate potecile sale și satul. În ambele sate sunt locații care oferă cazare pentru turiști. De asemenea, se oferă posibilitatea de a face ciclism, hiking, sau kayaking pe lacul de la Costești”, mai dezvăluie Cristina.

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

Susține-ne și pe Patreon