Parlamentul turc a adoptat amendamente la Legea aviației civile pentru a intensifica procedurile de screening pentru pasagerii din aeroporturi.

Astfel, ofițerii de securitate vor putea inspecta bunurile pasagerilor la intrarea în terminal și la accesul în zona de îmbarcare. Aceste reguli se aplică atât pentru bagajele personale, cât și pentru dispozitivele electronice, scrie kommersant.ru

Astfel, dacă un pasager refuză să ofere bunurile pentru verificare, angajații au dreptul să nu-i permită să intre în aeroport sau în zona de plecare. Articolele interzise vor fi confiscate pe loc.

Modificările aprobate de parlament introduc și amenzi cuprinse între 620 și 15,6 mii de dolari, dacă echipajul aeronavei nu raportează autorităților încălcări la bord în timpul zborului.

Despre pregătirea amendamentelor, ministrul turc al Transporturilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat încă în luna mai. Potrivit lui, ofițerii de securitate aeronautică vor inspecta bagajele aflate sub controlul organelor de drept. Pe principalele aeroporturi din Turcia (Antalya, Izmir, Bodrum) există două puncte de control: primul e la intrarea în zona publică, al doilea – după verificarea documentelor.

Distribuie articolul: