Rubrica „Inspiră forță, expiră stres” e indicată pentru toată lumea interesată de sport, mișcare și un corp sănătos. Rubrica este realizată de către antrenorii SportPark.

Astăzi, vă prezentăm beneficiile înotului și câteva tipuri de înot recomandate de antrenorii SportPark.

În videoul de mai jos vă prezentăm cele 4 stiluri de înot: Stilul Bras (sau broscuță), Stilul Craw (sau stilul liber), înotul pe spate și stilul fluture.

Înotul este mai mult decât un exercițiu aerobic, el oferă abilitatea de a lucra fară un impact major asupra sistemului osos. Când este sub apă, corpul este mai ușor. Piscina este locul ideal pentru a scăpa de durerile musculare sau articulare, mai ales dacă ești supraponderal sau suferi de artrită. Înotul este ideal pentru creșterea musculaturii și a tonusului.

Antrenorii SportPark menționează că, spre deosebire de aparatele de gimnastică, unde se izolează câte o parte a corpului, la înot se lucrează cu toate părțile corpului în același timp. Asfel încheieturile și ligamentele devin mai flexibile.

Pe lângă faptul că mărește și tonifică masa musculară, înotul protejează inima. Pentru că este un exercițiu aerobic, înotul întărește inima, făcând-o să pompeze sânge mai viguros. Atunci când sângele este propulsat cu putere în organism, scade nivelul inflamației, reducându-se astfel riscul apariției unor boli cardiovasculare.

Înotul eliberează endorfine, ceea ce înseamnă că o ședință de înot poate reduce substanțial nivelul stresului, oferind, totodată relaxare și o stare de spirit bună.

Înotul este unul dintre cele mai bune sporturi, deoarece necesită echipament minim. Te poți antrena doar cu costum de baie, cască de înot și ochelari de protecție.

Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a începe să înoți. Distreaza-te! Viața, sănătatea și bunăstarea ta depind de asta.

Toți doritorii de a beneficia de serviciile SportPark se pot apropia la adresa: Chișinău, str. Nicolae Dimo 52. Detalii despre oferte și promoții la: 078 889 889.

Distribuie articolul: