Arthrospira Plantesis și Arthospira Maxima este alga unicelulară de culoare verde-albăstruie care hrănește și întărește organismul nostru, sau spirulina. Deseori ai auzit de acest component, poate chiar l-ai și consumat și ești informat cu privire la beneficiile sale. Dar știai oare că acest component, folosit de mult timp de către oameni, la ora actuală, se găsește sub mai multe forme farmaceutice?

  1. Spirulina în formă tabletată. Foarte multă lume comandă anume această formă a spirulinei, deoarece este ușor să calculezi doza recomandată. Pastilele nu sânt nimic altceva decât praful sau pulberea de spirulină presate, fără nici un fel de aditivi. Sunt absolut benefice în tratarea alergiilor, mai ales a rinitelor, reducerea trigliceridelor și a colesterolului, combaterea intoxicației cu metale grele. Pe lângă toate, este și un supliment grozav pentru cei ce își doresc să slăbească, deoarece păstrează îndelung starea de sațietate.
  2. Spirulina în capsule. Indubitabil, spirulina este un ingredient foarte util organismului nostru, însă are un miros și gust specific algelor marine și multă lume nu agreează acest lucru. Forma încapsulată a suplimentului rezolvă această problemă. Dar, spre deosebire de forma pură a spirulinei, capsulele acesteia au ceva excipienți de genul lactoza și stearatul de magneziu. Dar sunt, la fel, foarte utile în stimularea producției de insulină, asigură aportul de nutrienți, compensează lipsa de magneziu și calciu și îmbunătățește rezistența fizică.
  3. Spirulina sub formă de granule. Acest tip de spirulină se poate dizolva în apă sau alte lichide și poate fi chiar folosită în mâncare. Ea luptă cu afecțiunile hepatice, cardiace, diabetul și este un bun antioxidant. Forma granulată mai poate fi folosită și drept hrană pentru peștii din acvariu sau broaștele țestoase.
  4. Spirulina sub formă de praf. Spirulina sub formă de pulbere sau praf își poate păstra calitățile nutritive pe perioada unui an de zile. Este, de asemenea, și cea mai cunoscută variantă a spirulinei. Pulberea poate fi dizolvată în lichide sau presărată în mâncare, în dependență de preferințele tale. Ajută mult în procesul de slăbire, întărește imunitatea, ajută la regenerarea celulelor și tratează anemia.
  5. Spirulina sub formă de cremă. Da, spirulina poate fi folosită și în uz extern. Foarte multe companii cosmetice utilizează pe larg acest ingredient, pentru că are numeroase beneficii pentru piele. Spirulina hidratează, revitalizează, reface și protejează de factorii externi pielea noastră. Crema cu spirulină are și efect terapeutic asupra pielii, poate fi un combatant eficient al eczemelor, acneei, dermatozelor și diverselor tipuri de alergii cutanate.

Orice formă a spirulinei ai alege să consumi, nu uita să consulți medicul în prealabil și să respecți doza indicată pe ambalaj. Și încă ceva – dacă nu adopți un stil de viață sănătos, spirulina nu va produce minuni. Doar în combinație cu mâncarea sănătoasă, stilul de viață activ și consumul necesar de apă, spirulina îți este cel mai bun și un aliat fidel în creșterea nivelului sănătății tale.

Autoare: Ana Chiriac

Distribuie articolul: