Un moment artistic inedit a fost organizat în Rusia, în cadrul Jocurilor Internaționale ale Armatei. Clasicul spectacol de balet „Lacul Lebedelor” a fost interpretat pe tancuri, iar balerinele au dansat alături de parteneri îmbrăcați în uniforme militare. 

Tancurile aveau steaguri bieloruse pe turele, iar presa a scris că bărbaţii care au participat la spectacol ar fi fost militari din Belarus, confirm The Moscow Times.

Pe fundalul spectacolului de balet, tancurile făceau manevre, care ridicau praful în aer.

Ineditul act artistic a fost pus în scenă în cadrul celei de-a şaptea ediţii a evenimentului, în care sunt promovate sisteme militare de apărare, vehicule terestre şi aeronave militare.

Spectacolul a avut loc în Patriot Park, unul cu tematică militară, de pe lângă Moscova. Acesta este un eveniment cheie pentru Rusia, fiind al doilea exportator de arme la nivel mondial, potrivit sursei citate.

Totodată, spectacolul vine la câteva zile după cea de-a 30-a aniversare a loviturii de stat din august 1991, când „Lacul Lebedelor” a fost difuzat în buclă la televiziunile sovietice, în timp ce comuniştii radicali încercau să preia puterea de la liderul sovietic Mihail Gorbaciov.

Sursa: digi24.ro

Distribuie articolul: