Copiii cu vârste de 11-12 ani pot primi doar două doze de vaccin anti-HPV pentru a preveni mai multe tipuri de cancer, printre care și cel de col uterin, au anunțat, joi, autoritățile americane. Până în prezent, recomandarea era de trei doze de vaccin contra Human Papilloma Virus (HPV), informează agerpres.ro.

Noua recomandare făcută de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) se bazează pe un studiu care arată că adolescenții pot beneficia astfel de o protecție similară și că astfel ar putea crește accesul la imunizare.

„Protecția sigură, eficientă și de durată împotriva cancerelor HPV cu două vizite (pentru vaccinare — n.r.) în loc de trei înseamnă că mai mulți americani vor fi protejați de cancer”, a declarat directorul CDC, Tom Frieden. „Această recomandare va simplifica lucrurile pentru ca părinții să-și protejeze copiii”, a adăugat acesta.

Cele două doze trebuie administrate la interval de șase luni.

Persoanele cu vârste între 15 și 26 de ani trebuie să primească în continuare trei doze, a precizat CDC.

În timp ce noua recomandare se referă în mod specific la copiii cu vârste de 11-12 ani, CDC a arătat că „și adolescenții de 13-14 ani pot beneficia de noul program de vaccinare HPV cu două doze”, potrivit sursei citate.

HPV este o infecție sexuală comună ce poate cauza cancere la cap, gât, cervix, penis și anus.

Circa 27.000 de bărbați și femei sunt diagnosticați în fiecare an în Statele Unite cu tumori cauzate de HPV.

 

Distribuie articolul: