S-a reântors acasă, dar a primit un bun venit neașteptat! A ajuns la vamă în carne și oase, numai pentru a afla că de fapt este considerată decedată de doi ani. O situație neașteptată i s-a întâmplat unei moldovence care trăiește în Germania și revine periodic în Republica Moldova. De această dată, s-a confruntat cu refuzul de a intra în țară, deoarece documentele sale o declară decedată, ceea ce a invalidat pașaportul său. După multe încercări, a reușit să ajungă în Chișinău și acum se confruntă cu sarcina de a-și redobândi identitatea și viața.

Sunt Maria Mereuță, născută pe 19 februarie 1964. S-a uitat în acte și mi-a spus mă scuzați dar, sunteti decedată din 2021.

Maria Mereuță muncește în Germania și în fiecare an revine acasă în vacanță la copii. Femeia spune că până acum trecea frontiera cu pașaportul românesc, însă de această dată a decis să-l folosească pe cel moldovenesc.

„Când am ajuns la secția de pașapoarte am așteptat o oră și ceva, m-a primit și când mi-a spus doamna de acolo ce se întâmplă cu pașaportul meu, m-a trecut rece. Mi-a zis că sunteți înregistrată ca decedată din 2021 și acum trebuie să demonstrați că sunteți aceeași persoană”, a declarat femeia pentru ProTv.

Distribuie articolul: