Smiley a mers în vizită la o școală din București, în timpul orelor de curs, pentru a-i ura „La mulți ani” lui Emanuel, un băiețel care a împlinit 13 ani și care este izolat constant de către colegii de clasa, scrie Viva.ro 

Emi, așa cum îi spune mama lui, este una dintre victimele bullying-ului și este izolat pentru că e diferit, are ADHD și probleme de vedere, ceea ce face că el să se descurce mai greu la școală. Copiii cred că e favorizat de profesori pentru că are programa adaptată și îl resping.

Prezența lui Smiley, care apare din senin în timpul orei de română l-a bulversat nu numai pe Emi, ci și pe colegii care au amuțit când artistul a intrat în clasa lor cu un tort și un cadou pentru Emi:

„Când am intrat în clasa, toți păreau bulversați. Emi, care stătea în prima banca, nu știa cum să reacționeze, s-a emoționat foarte tare când m-a văzut. M-a impresionat cu totul, aflasem destule lucruri despre el și despre cât de greu îi e să fie singur și umilit de colegi”, a povestit Smiley.

Smiley își amintește că a primit o scrisoare de la mama lui Emi în care această a povestit situația lui Emi, dar și toate greutățile pe care această le întâmpină în încercarea de a combate bullying-ul din școală, dar și de a-l proteja pe Emi:

„Am primit o scrisoare care m-a emoționat. Știam de bullying, de cât de prezent este în școli, de cyber bullying, cel care continuă în online, dar nu am realizat cât de acut este în realitate.  Am început să mă interesez, așa am ajuns și la Salvați copiii și am fost șocat să aflu că România este pe locul 3 în Europa la cazurile de bullying. Așa că m-am hotărât să apar la scoala la Emi și să fac un material dedicat pe vlog despre asta.”

Distribuie articolul: