Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că prim-ministrul Dorin Recean ar avea întâlniri secrete periodice cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și cu oligarhul din regiune, Victor Gușan. Conform politicianului, aceste întrevederi neoficiale ar fi organizate lunar sau la interval de două luni, la Varnița.

 

„Cu părere de rău, ne place, nu ne place, dar o dată pe lună, prim-ministrul Republicii Moldova se duce la Varnița și se întâlnește, discută cu dl Krasnoselski, cu Gușan, discută probleme. Când trebuie de întâlnit, Gușan vine la Tiraspol. Dacă eu ceva afirm, înseamnă că am informație, eu pot să greșesc dacă e o dată pe lună sau de două ori pe lună, în funcție de situație. Acest lucru nu-l ascunde nici dl Recean și nu spun că acest lucru tot timpul e rău, sunt momente când trebuie să discute”, a declarat Alexandr Slusari în cadrul unei emisiuni, transmite  ziua.md.

Întrebat, săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni TV, despre o eventuală sancționare internațională sau arestare a liderului separatist, Vadim Krasnoselski, și a oligarhului Victor Gușan, care ar conduce din umbră regiunea transnistreană, premierul Dorin Recean a declarat că nu vede motive pentru aceste acțiuni.

„Problema Republicii Moldova în regiunea transnistreană este, în primul rând, Federația Rusă, trupele militare, întrebarea la care trebuie să ne răspundem este: îl arestăm pe unul, pe altul, îl băgăm în sancțiuni. Asta cum ajută să asigurăm pacea și securitatea și dacă ne apropiem mai mult de reintegrarea țării”, a declarat Dorin Recean.

Omul de afaceri Victor Gușan conduce holdingul Sheriff din regiunea transnistreană, care deține un club de fotbal cu aceeași denumire, și monopolul asupra comerțului local. Oligarhul ar controla peste 60 la sută din economia locală. Liderul separatist, Vadim Krasnoselski, de nenumărate ori s-a declarat un politician cu viziuni proruse și cu o susținere indirectă a agresiunii rusești în Ucraina. De asemenea, Krasnoselski insistă pe recunoașterea internațională a regiunii transnistrene ca stat și de mai multe ori a făcut trimitere la referendumul nerecunoscut din stânga Nistrului, din 2006, privind alipirea regiunii la Federația Rusă.

Distribuie articolul: