Somnul și odihna au rol de regenerare energetică şi fizică: acesta este un adevăr cunoscut pe larg. Ce se cunoaște mult mai puțin însă e că ce mănânci seara nu trebuie gândit în număr de calorii, ci în reconstrucția organismului și sănătății personale peste noapte.

Știai că 20% din sângele tău este permanent concentrat pe creier, iar 60% din sângele este blocat pe digestie de câte ori mănânci? Rezultă că îți rămân 20% din sânge pentru orice alte activități, atâta timp cât ai mâncare în stomac. Tocmai din acest motiv, cu cât mai mult ții sângele blocat pe digestie noaptea, cu atâta îți sabotezi și însănătoșirea, și slăbitul. Știai că dintre toate, produsele animaliere se digeră cel mai greu? O pizza cu de toate se poate digera chiar și în 12 ore! Mai putem vorbi, oare, de sângele dus pe regenerare corporală, după ce am mâncat o jumătate de pizza la cină?

Așadar, cu cât lași stomacul mai gol seara (nu este vorba de înfometare, ci de un stomac gol după o  digestie rapidă şi ușoară), cu atât organismul tău va avea timp să se ocupe de slăbit.

Ce mâncăm seara pentru o digestie ușoară și pentru a slăbi eficient?

  • Fără produse de origine animală: spui nu pieptul de pui la grătar sau peştelui, căci ele se digeră în minunum 4 ore.
  • Cu sucuri de legume proaspăt stoarse.
  • Salate sau legume gătite.
  • Nuci şi seminţe crude înmuiate.
  • Nu consumăm carbohidraţi complecşi, dacă urmărim slăbitul.
  • Produse de post uşor digerabile şi într-un procent cât mai mare de crud.

Simplificând cina, te asigur că deja o să poți să vezi rezultate frumoase, așadar, recomandarea mea este fără produse de origine animală la cină, căci ele îngreunează mult digestia, iar nutriționiștii recomandă să avem stomacul gol când mergem la somn. Deci, să mâncăm nu mai târziu de trei ore înainte de somn și să facem o combinație vegetală, ușurică.

Distribuie articolul: