Libertatea este bună dacă este consumată în doze rezonabile. De această părere sunt micii noștri experți care au explicat pe înțelesul tuturor de ce copiii nu ar trebui lăsați niciodată singuri acasă. Pe lângă faptul că, odată rămași singuri, ei nu se simt în siguranță, obiectele din jur pot fi, de asemenea, adevărate surse de pericole.

Libertatea este bună dacă este consumată în doze rezonabile. De această părere sunt micii experți care au explicat în cadrul unui interviu AGORA de ce copiii nu ar trebui lăsați niciodată singuri acasă. Pe lângă faptul că, odată rămași singuri, ei nu se simt în siguranță, obiectele din jur pot fi, de asemenea, adevărate surse de pericole.

Pandemia de coronavirus a devenit o realitate care îi forțează pe moldoveni să învețe să traiască în condiții noi, cu totul nespecifice. După o perioadă de două luni de învățământ la distanță și după alte trei luni de vară în care s-au tot căutat soluții pentru revenirea elevilor în sălile de clasă, autoritățile au decis să le ofere copiilor șansa de a asista la lecții atât din fața calculatorului, cât și din sălile de curs. Bucuria revenirii la școală a devenit o problemă, însă, pentru părinții elevilor mai mici, care s-au pomenit dintr-o dată nevoiți să găsească soluții pentru a-și ști copiii în siguranță atunci când au lecții online, iar adulții trebuie să meargă la muncă. Ce soluții au găsit unii părinți, aflați din reportajul realizat de jurnaliștii AGORA în cadrul proiectului Jurnalism de Soluții.

Sursa: AGORA.md

Distribuie articolul: