În ziua în care a împlinit 29 de ani, Simona Halep a jucat în turul I la Roland Garros, câștigând într-o manieră spectaculoasă. Imediat după meci, tenismena româncă a fost felicitată și i s-a cântat „Mulți ani trăiască” în limba franceză. La conferința de presă de după meci, Halep le-a spus jurnaliștilor cum își va serba ziua de naștere și cum s-a schimbat în ultimul an, scrie GSP.ro.

„A fost special să joc de ziua mea la Roland Garros, e o amintire pe care o s-o păstrez toată viața. Nu pot sărbători prea mult, poate cu o sticlă de apă în cameră pentru că nu avem voie să ieșim din cameră. Voi vorbi cu cei apropiați și atât. Nimic special. După turneu o să am timp să sărbătoresc. În ultimele 12 luni m-am schimbat mult, cred că sunt mai matură pe teren, poate și mai calmă. Mă simt relaxată. Încerc să am tot ce am mai mai bun și să nu ofer puncte gratis”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Simona Halep, care poate deveni numărul 1 dacă se impune la Roland Garros, le-a explicat jurnaliștilor și cum a decurs meciul cu Sorribes Tormo și ce dificultăți a avut din cauza frigului.

„La început mi-am dorit să fiu agresivă și să lovesc cât de tare puteam, dar ea e puternică pe picioare și nu rata nicio minge Mingea de la ea vine un pic înaltă și cu mult topspin, nu e ușor de jucat împotriva ei. Apoi am început să deschid terenul mai bine, să încetinesc jocul, să construiesc fiecare punct și să pun scurte.

Am simțit frigul, nu-mi place deloc. Am avut unele bătăi de cap, dar m-am gândit că pentru amândouă e la fel și trebuie să-mi păstrez calmul. Faptul că am reușit să schimb tactica în timpul meciului mă face să mă simt mulțumită. Acest Roland Garros e diferit pentru că nu sunt fani, acele mulțimi de fani. În rest e plăcut, nu contează că ne luptăm cu condițiile meteo și că nu putem ieși în oraș, dar mă bucur că sunt aici”, a mai spus Halep.

Sursa: GSP.ro