Zeci de dascăli și manageri școlari, care predau în limbile minorităților naționale, au învățat limba română la distanță. Cei 59 de profesori au participat la Programului de formare lingvistică continuă, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova.

Bașcana UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a încurajat managerii și profesorii să învețe și să vorbească în limba română, pentru că „cunoașterea limbii române deschide mai multe posibilități și oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională”.

Formarea lingvistică continuă în scopul dezvoltării profesionale a cadrelor didactice și de conducere s-a desfășurat în perioada martie – iulie 2020 prin intermediul platformei de instruire la distanță Invat.antem.org, la unul din nivelele A1/A2/B1, în funcție de nivelul de competență al beneficiarului.

Proiectul face parte din Programul național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii române în instituțiile de învățământ general cu instruire în limbile minoriților naționale.

Obiectivul general al proiectului a fost de a asigura condițiile necesare pentru îmbunătățirea competenței lingvistice a cadrelor didactice și manageriale din instituțiile cu instruire în limbile minorităților naționale.

Participanților, care au susținut testul de evaluare finală la limba română le-au fost oferite certificate de competență lingvistică.

Sursa: AGORA
Foto: Studii.md