„Pe Instagram-ul câtorva mămici de la noi am văzut că, recent, în Chișinău, s-a deschis un parc imens cu și despre dinozauri. Ieri am mers într-acolo cu întreaga familie și vreau să vă povestesc impresiile noaste și să vă răspund la cele mai frecvente întrebări pe care mi le-ați scris în privat”, scrie Diana Ivanov, autoarea blogului TwiceMomat22.

Unde se află?
Dinopark este amenajat chiar în incinta Circului și, dacă treceți cu mașina pe lângă, nu aveți cum să nu observați cei 2 dinozauri imenși care vă întâmpină cu sunete puternice și mișcări din coadă.

Ce vedem acolo?
Imediat ce faceți stânga în conformitate cu săgețile desenate pe podea, veți vedea un alt dinozaur impunător pe care, apropo, picii îl pot călări contra cost (10 dinoki) și câteva ouă uriașe de dinozaur. Lângă, este o terasă unde puteți servi băuturi răcoritoare, popcorn și înghețată.
Pentru a avea acces în zona subterană unde sunt expuși mai mulți dinozauri și e o atmosfera ca pe vremuri (creată de sunete, lumini și bannere), trebuie să cumpărați bilet la casă. Tot în subterană puteți urmări o poveste la VR. Istorioara e tare drăgălașa, despre un micuț dinozaur care abia a ieșit din ou și descoperea lumea înconjurătoare.  De asemenea, este amenajat un planetarium unde se rulează un film despre formarea planetei Pământ și era dinozaurilor. La ieșire, este o mica vitrină cu jucării-dinosaur pe care le puteți cumpăra piciului dvs.

Care este prețul unui bilet?
Copii până la 3 ani nu achita biletul. Pentru ceilalți, un bilet = 100 lei.
Acesta include accesul în subterană și vizionarea filmului la planetarium.
Pentru a călări anumiți dinozauri, achitați adițional, la dorință, 10-20 dinoki (lei).
Fimuletul VR la fel costă extra 20 lei.

Pe lângă toate acestea, ca să ajungeți în subterană, treceți printr-o cameră amenajată cu diverse aparate de joc și o masă cu chitibusuri colorate pentru copii. Dacă piciul vostru este atras de așa ceva, să aveți un buget și pentru aceasta.

Care este programul de lucru:
Marți- duminică:10:00-20:00

Luni: 12:00-20:00

Ce nu mi-a plăcut :

  • filmul de la planetarium are doar muzică. Aș fi vrut să se povestească ceva date istorice, arheologice, curiozități despre dinozauri.
  • prea multe sustrageri pentru copii. Cei care fac publicitate că mergi la Dinopark numai cu 100 lei zic doar o parte din adevăr. Multe lucruri costă extra pentru că picii văd și ei vor de toate.

Ce mi-a plăcut:

  • e ceva captivant și interesant pentru copii. Acum, ei pot vedea dinozauri nu numai în cărți și la ecrane, dar și în dimensiuni mai aproape de cele reale.
  • lângă fiecare dinozaur este un panou descriptiv ce conține informații în 3 limbi (română, rusă și engleza) despre specia expusă.
  • personalul este foarte amabil. Începând cu domnul care verifica biletul și terminând cu domnișoara care s-a oferit să aibă grijă de Mark cât eu vizionam filmulețul la VR.
  • terasa de afară e binevenită pentru părinții cu pici mai mari care vor să savureze o limonada în timp ce odraslele lor admiră giganții.

Overall, eu vă recomand să mergeți cu copii voștri la Dinopark. Dacă aveți cărți despre dinozauri sau jucării, le puteți lua și face careva activități la terasă sau în subterană.
David al nostru (2,5 ani) a fost foarte entuziasmat de vizită și abia aștept să continuăm călătoria în lumea dinozaurilor răsfoind câteva cărți despre ei care îl așteaptă în biblioteca de ceva timp. Acum, vom avea un punct de referință ori de câte ori vom vedea dinozauri.

Sper că v-a fost util acest articol. Aștept cu nerăbdare impresiile voastre după vizita la Dinopark. Deocamdată, transmiteți acest articol mai departe ca să afle și alți părinți despre acest loc – poveste.
Nu uita să dai Like paginii mele de Facebook și să mă urmărești pe Instagram pentru mai multe articole bune și încurajării zilnice.
Cu drag,
Diana Ivanov, de două ori mamă la 22