Femeile din diaspora noastră pot promova frumosul și culoarea oriunde în lume. E și cazul Nătăliței Belocosov, torturile căreia le recunoști dintr-o mie! Stabilită în Regatul Unit deja de câțiva ani, talentata moldoveancă și-a materializat visul unei mici afaceri: torturile personalizate by Litta's Cake. Am ținut să îi descoasem povestea „dulce”, iar ce ne-a mărturisit autoarea acestor deserturi ademenitoare, aflați mai jos.

20170219_223134Povestea mea a început acum 5 ani și jumătate, când am venit pentru primă dată în Regatul Unit, în vizită la fratele meu (Decembrie 2011) și am făcut cunoștință cu marea mea iubire –  Igor, care în prezent îmi este soț și desigur – tatăl copiilor mei.

Nu m-aș fi gândit vreodată că aș putea să mă îndrăgostesc atât de tare, ca să las tot ce construisem până în acel moment în viață (carieră, familie, prieteni, etc) doar ca să fiu alături de el – o persoană pe care o cunoșteam de câteva săptămâni și să vin într-o țară străină, unde practic trebuia să o iau de la început. Dar se pare că viața ne surprinde cum poate ea mai bine și de aș fi pusă în situația să aleg iar, aș lua aceeași decizie fără să mai stau pe gânduri!

La început mi-a fost greu, nu mă puteam acomoda cu stilul de viață de aici, dar acum, după câțiva locuiți în Regatul Unit, pot face o diferență dintre modul de viață de aici și cel de acasă! Englezii sunt mult mai deschiși, mai prietenoși și fără prejudecăți, în comparație cu cei de acasă, iar asta îmi place mult! Regatul Unit m-a surprins mult, fiind o țară cu o istorie bogată, tradiții și obiceiuri frumoase.

20170219_201638

IMG_20170430_153105_030Pasiunea mea pentru cofetărie o am încă de mică și cred că se trage de la mămica mea, care ne pregătea în fiecare weekend dulciuri, în special torturi, pentru a ne surprinde. Țin minte că stăteam ore în șir lângă ea și mă uitam cum le pregătește, apoi, crescând, am început să mă implic și eu la pregătirea lor. Au urmat torturile pregătite pentru a-mi surprinde soțul și prietenii. Îmi doream să le ofer ceva dulce, dar cu gust de „casă”! Văzând că acest lucru îmi reușește și primesc doar cuvinte de laudă, mi-a venit ideea să îndulcesc și alte persoane cu torturi gustoase și personalizate!

Pot sa spun că ador ceea ce fac, pentru că o fac din toată inima și cu fiecare tort pregătit, trăiesc emoții mari! Am o deosebită plăcere și atunci când clienții îmi scriu mesaje de mulțumire și revin cu mare drag la noi comenzi.

Cercul meu de clienți e mare și foarte variat, dar în mare parte comenzile vin de la conaționalii stabiliți în Regatul Unit, pentru că ei sunt cei mai dornici de a gusta un tort cu gust divin, de casă!!

IMG_20170424_164657_761

20170430_125240Îmi place enorm ceea ce fac și tind spre mai mult, atât în plan profesional (mica mea afacere), cât și în plan personal (calitatea mea de cofetar), însă acum astea sunt doar dorințe și idei pe care pe în viitor sper să le realizez cu brio și, cine știe, poate următorul interviu îl vom realiza față în față, savurând din deserturile marca „Litta’s cake” în propria cofetărie!

Dacă alegi această meserie, vreau să spun că trebuie să fii pregătit atât moral, cât și financiar. Îți cere investiții mari pentru rezultate frumoase și prospere. Plus la aceasta, clienții sunt atât de diferiți și au cerințe variate, pe care eu trebuie să le realizez pentru a-i mulțumi și a fi la nivel! Totodată, concurența e mare și nu toți se bucură de succesul meu, însă asta nu mă oprește, ba din contra – mă face mai puternică și mai dornică de a progresa în tot ceea ce fac.

Culorile decorului… ehe, secret mare! Primesc foarte multe întrebări legate de decor și culorile pe care le aleg. Nu e secret, totul vine spontan, niciodată nu-mi fac o „schiță” din timp, despre cum ar trebui să arate un tort. Dar pentru a realiza un decor frumos, am mereu la îndemână atât fructe proaspete (care sunt nelipsite din casă și se găsesc oricind în magazine, indiferent de ce perioadă a anului este), cât și un alt sortiment bogat de ingrediente, care le procur din timp. Asta nu înseamnă că e și ieftin, dar dacă plăcerea de a realiza ceva frumos și deosebit e atât de mare, uneori nici la preț nu te mai uiți!

dvd

IMG_20170430_153311_839Creez oricând, dar cel mai mult inspirația îmi vine ori seara târziu, când toți membrii familiei dorm, ori dimineața foarte devreme, la fel când toți încă dorm. Îmi place mult să lucrez în liniște, dar din pacate nu mereu dispun de ea, având 2 pici micuți: pe Damian, de 2 ani și 7 luni și Darian – 1 an și 2 luni, care sunt hiperactivi.

Îmi sare în ajutor scumpul meu soț, care este o persoană minunată și mă susține foarte mult. Fără el, cred că această mini-afacere nici nu ar fi avut un început, iar pentru asta îi sunt foarte recunoscătoare. Le mulțumesc și parinților mei, care se bucură enorm pentru mine și mă susțin în tot ceea ce fac.

Nu e ușor deloc să le reușesc pe toate, dar fiecare zi încerc să mi-o programez în așa mod, încât să le reușesc pe toate, asta însemnând treburile legate de casă, timp cu soțul și copiii, plimbări și diferite activități în aer liber, întâlniri cu prietene la un ceai, etc. Iar seara o dedic mai mult creațiilor mele dulci. Uneori mă simt obosită, dar împlinită pentru munca mea și de tot ceea ce fac!

Deseori clienții mă întreabă despre cum mă mențin în formă, însă nu gust tot ce gătesc, deoarece majoritatea torturilor sunt pregătite la comandă.

20170430_220117N-o să mă credeți, dar de fiecare dată când eliberez comenzile, rămân cu dorința de a gusta o felie de tort, deoarece sunt o  mare iubitoare de dulciuri. Și tot amân să gătesc pentru poftele mele, iar prietena mea, Natalia, râde mereu de asta. În rest, atât eu, cât și soțul, consumăm mâncare gătită cât mai sănătos. Vitaminele sunt nelipsite din mâncarea noastră și cred că asta ne ajută mult să ne menținem în formă.

Un mesaj pentru toate femeile din diasporă: Frumusețea și talentul se află în interiorul fiecărui om, iar secretul meeu este ghidat de un motto foarte frumos: „Nu-mi doresc să fiu un om obișnuit, deoarece am dreptul și dorința de a fi EXTRAORDINARĂ”. Asta le doresc și moldovencelor de pretutindeni – fiți extraordinare, iar talentul și succesul nu se vor lăsa mult așteptate!”

Foto: Arhiva personală, Litta’s Cake