O nouă măsură pentru coletele expediate prin poșta internațională. Guvernul își propune să reducă limita neimpozabilă pentru mărfurile din străinătate de la 200 la 100 de euro. Cel puțin asta prevede proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021 care urmează să fie aprobat de miniștri și deputați până la finalul anului curent, informează AGORA.md.

Mai exact, în acest moment, pentru bunurile introduse prin intermediul trimiterilor internaționale, care au o valoare de 200 de euro și mai mică, nu se percep taxe vamale. Limita a fost aplicată începând de la 1 ianuarie 2020.

Astfel, în noul proiect de lege privind politica bugetar-fiscală pentru 2021 se propune modificarea articolului 28, litera h din Legea cu privire la tariful vamal și anume stabilirea unei limite de 100 de euro pentru mărfurile străine care ajung în R. Moldova prin poșta internațională.

Acest lucru înseamnă că atunci când vom dori să facem cumpărături online, dacă produsul sau produsele procurate în sumă vor depăși costul de 100 de euro vom fi nevoiți să achităm TVA și taxe vamale.

Ce ne facem, fetelor?

Distribuie articolul: