Shaorma este una dintre cele mai la îndemână variante atunci când îți este foame. De cele mai multe ori, aceasta include carnea de miel, vită, porc sau pui, dar dacă vrei să optezi pentru o variantă mai ușoară, fără carne, poți face acasă propria shaorma vegetariană. 

Shaorma vegetariană: Ingrediente

Ingrediente

  • 1 lipie simplă sau cu ierburi aromatice
  • 2 frunze de salată verde
  • 2 linguri de humus
  • 2 fire de ceapă verde
  • Câteva bețișoare de ardei gras roșu, verde sau galben
  • 5 roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 1 castravete mic
  • 1 jumătate de avocado bine copt
  • 3 lingurițe de porumb dulce crocant
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • Puțină sare.

Mod de prepararePune lipia pe o farfurie întinsă și adaugă humusul pe suprafața acesteia.

Adaugă foile de salată verde, jumătățile de roșii cherry, ceapa verde tăiată pe lung, castravetele felii sau bețișoare subțiri, ardeiul gras, feliile de avocado, porumbul și un praf de sare.

Stropește totul cu zeama de lămâie.

Împăturește cu grijă lipia începând cu partea de jos, apoi lateralele.

Mănâncă această shaorma vegetariană cu poftă și zero regrete!

Shaorma cu chifteluțe din legume

O altă variantă ideală pentru vegetarieni sau de post este shaorma cu chifteluțe din legume. Aceasta poate fi completată cu humus și legume proaspete. Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • humus
  • chifteluțe din legume
  • lipie integrală
  • salată verde
  • roșii
  • castraveți
  • ceapă roșie.

Ambele variante îți vor potoli pofta de foame și îți vor încânta papilele gustative. În plus, te bucuri de numeroase beneficii pe care fiecare ingredient în parte le oferă și te asigurăm că la o masă ai toți macronutrienții și micronutrienții esențiali. În plus, să nu uităm de cantitatea de vitamine și minerale prezente în aceste preparate savuroase. Poftă bună!

Distribuie articolul: